Elfogadták Győr 2010-es költségvetését.

2010.02.11. 20:23

Nagy többséggel elfogadta Győr idei költségvetését csütörtökön a város képviselő-testülete; az előterjesztésre 23-an mondtak igent, négyen nemet, s ugyanennyien tartózkodtak.

A költségvetési vitában a Fidesz és a KDNP képviselői egyértelművé tették, hogy támogatják a büdzsét.

Múlt szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról Simon Róbert Balázs (Fidesz) gazdasági ügyekért felelős alpolgármester, hogy négymilliárd forintos fejlesztési hitel felvételével számol Győr ez évi költségvetésének tervezete, amelynek bevételi és kiadási főösszege is 43,1 milliárd forint. Ez négy százalékkal marad el az előző évitől.
Akkori közlése szerint állami normatívából mintegy egymilliárd forinttal kevesebb forráshoz jut a város idén, mint tavaly. A hitelfelvétellel kapcsolatban az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a Jedlik Ányos-híd és az új Bácsai út (Bácsa Győr része) építésének költségeit finanszíroznák ebből a forrásból, ha felveszik a pénzt.

Emlékeztetett arra, hogy tavaly is rendelkezésükre állt kétmilliárd forint banki forrásból, de nem hívták le az összeget.

Mint mondta, a költségvetés biztonságának növeléséért negyedével (azaz 205 millió forinttal) növelték az előirányzott tartalékot. A tavalyi 17,1 helyett 16,2 milliárdos helyiadó-bevétellel számol a tervezet, miközben a város osztalékbevétele 1,45 milliárdról 600 millió forintra csökken; ez utóbbi összeget energiatakarékos épület-beruházásokra fordítja Győr.

"Lényegében azonos", 2,8 milliárdos összeget szánnak a polgármesteri hivatal és intézményei működtetésére - közölte egy hete az alpolgármester, jelezve, hogy a város nagy projektjeit nem érinti a forráscsökkenés.
 

.