Elfogadták Győr-Moson-Sopron megye idei költségvetését

2011.03.04. 11:50

Elfogadta a közgyűlés pénteken Győr-Moson-Sopron megye idei költségvetését, amely csaknem 26,9 milliárd forintos bevétellel és kiadással számol, a büdzsében 1,8 milliárdos működési célú és egymilliárdos fejlesztési hitel is szerepel.

Az előterjesztést a címenkénti és a végszavazásnál is 14-en támogatták, öten voksoltak ellene.

Működési bevételekből ötmilliárd, költségvetési támogatásból kétmilliárd forinttal számolnak, míg a támogatásértékű működési bevételeket összesen 10,5 milliárdos összeggel szerepeltetik. Működési kiadásokra 18 milliárd, beruházási kiadásokra 7,3 milliárd forintot állítottak be.

Az ülés elején Molnár Rita Noémi (Fidesz-KDNP), a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke elmondta: tarthatónak látja a büdzsét az általa vezetett testület, elfogadhatónak a hitelfelvétel mértékét, és nem támogatott egyetlen, a tervezethez beérkezett módosító indítványt sem.

Aller Imre (MSZP) arról beszélt, rendkívül aggasztónak tartják, hogy csődközeli helyzetben van az önkormányzat, valamint hiányolják a helyzet orvoslását célzó kormányzati intézkedéseket.

"Sosem titkoltuk, hogy nagyon nehéz helyzetben van az önkormányzat" - mondta Szakács Imre (Fidesz-KDNP) közgyűlési elnök, hozzátéve: e költségvetés alapján fizetőképes marad a megye.

Frakciótársa, Kóczán Zoltán közgyűlési alelnök kiemelte: átgondolt, takarékos tervezet került a testület elé.

Beérett az elmúlt húsz év vidékellenes politikája - összegezte álláspontjukat Takács Krisztián (Jobbik), hangsúlyozva, hogy a megszorítások épp a kultúrát, az oktatást és a szociális területet érintik a legkeményebben, holott ezek egy társadalom legfontosabb tartópillérei.
 

.