Hirdetés

Elindult a szakképzési infrastruktúrafejlesztés a Vas Megyei TISZK gondozásában

2010.08.31. 14:37

Közel egy milliárdos oktatási-infrastruktúra fejlesztés valósul meg a megyében 2012. tavaszáig.

Hirdetés

Építési beruházásokra és eszközbeszerzésre fordítják annak a mintegy 855 millió forintnak a nagy részét, amelyet még tavasszal nyertek el a Vas Megyei TISZK keretein belül a megye szakképzésének infrastrukturális beruházásaira.

A projekt nyitókonferenciáján tartott sajtótájékoztatón Kovács Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés elnöke ismertette a fejlesztéseket.

Az építési beruházásból Celldömölkön és Sárváron részesül Celldömölki Műszaki Szakközépiskola és a sárvári Barabás György Műszaki Szakközépiskola, míg az eszközbeszerzés a III. Béla Szakképző Iskola és Kollégiumot, a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Vendéglátóipari Szakiskolát és a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményt érinti.

Az iskolai eszközbeszerzések fő célja a régióban jelentkező hiányszakmák oktatásához szükséges magas színvonalú eszközpark kialakítása.

Ács Zoltán igazgató elmondta, a fejlesztésekkel végre a Vas Megyei TISZK is méltó helyére kerül és hozzátette, október közepén országos TISZK konferenciát szerveznek, melyen reményeik szerint mind a 85 magyarországi szervezet részt vesz majd.

Pintér Róbert vezető projektmenedzser hozzátette, a beruházásra 24 hónap áll rendelkezésre, ezért igen feszített ütemben kell dolgozni. Idén elindították a közbeszerzéseket, mivel 2012. április 30-ig be kell fejezni a munkálatokat. A projekt összköltsége mintegy egy milliárd forint.