Hirdetés

Eljárás kezdeményez egy tagja ellen a győri KDNP-elnökség

2012.03.09. 18:52

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) győri elnöksége eljárást kezdeményez egy tagja ellen, annak civil szervezeti fellépése miatt - közölte Pergel Elza városi elnök.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) győri elnöksége eljárást kezdeményez egy tagja ellen, annak civil szervezeti fellépése miatt - közölte Pergel Elza városi elnök az MTI-vel pénteken.

Ismertetése szerint a tavaly ősszel elfogadott határozatuk értelmében a szervezet elnöke hivatott nyilatkozni, s ő az, aki szakkérdésekben felhatalmazást adhat másoknak a sajtóban való megszólalásra. Herkely Ákos azonban - aki a belváros rehabilitációja és a Dunakapu tér átépítése kapcsán a KDNP-étól markánsan eltérő véleményt képvisel, szombaton pedig demonstrációt tart - nem kért erre engedélyt.
Márpedig álláspontjuk szerint ezt akkor is meg kellett volna tennie, ha nem a párt, hanem egy civil szervezet nevében lép fel, hiszen "kereszténydemokrata párttagsága, tisztsége addig sem szünetel".

Hozzátette: megdöbbenéssel értesültek Herkely Ákos elnökségi tag akciójáról, "az önkormányzatot, valamint a városfejlesztési eredményeket támadó nyilatkozatairól".
"Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a sokak véleménye szerint az ellenzék szócsöveként működtetett, ezáltal politikailag elfogulatlannak nem nevezhető Arrabona Városvédő Egyesület elnökeként, általunk elfogadhatatlan eszközöket is használva nyilvánít ki olyan véleményt is, amely nem azonos a Kereszténydemokrata Néppárt törekvéseivel" - fogalmazott.

Pergel Elza elmondta: felkérték a KDNP megyei választmányát az ügy kivizsgálására, Herkely Ákos "városvezetés- és önkormányzat-ellenes kijelentésitől" pedig a legmesszebbmenőkig elhatárolódnak.

"Úgy gondolom, ez egy folyamat része, aminek a vége a kizárás" - fogalmazott az MTI megkeresésére Herkely Ákos, hangsúlyozva: sosem KDNP-s politikusként, mindig egyértelműen a szakembereket tömörítő civil szervezet nevében nyilatkozott a jelzett ügyben.

Megemlítette: évek óta érvényes együttműködési megállapodása van az egyesületnek az önkormányzattal, amellyel - hangsúlyozottan szakmai - vitájuk is csupán a Dunakapu tér ügyében van. Ellenzik ugyanis a tervet, hogy mélygarázs kerüljön a középkori várromot rejtő területre.