Hirdetés

Elkészült a zalakarosi "fürdő pláza" új fogadóépülete

2010.04.20. 18:33

A tervek szerint májustól már a vendégek is igénybe vehetik a zalakarosi Gránit gyógyfürdő most elkészült új, négyszintes fogadóépületét.

Hirdetés

Zalakaros fürdő bejárat

A tervek szerint májustól már a vendégek is igénybe vehetik a zalakarosi Gránit gyógyfürdő most elkészült új, négyszintes fogadóépületét - tájékoztatta kedden a társaság elnök-vezérigazgatója az MTI-t.

Horváth Vencel emlékeztetett rá, hogy a Gránit Gyógyfürdő Zrt. a Nyugat-dunántúli Operatív Programból 809 millió forintos támogatást nyert, amellyel két ütemben építi meg a "fürdő plázát", összesen 2,7 milliárd forintos beruházással.

Az első ütemben elkészült az új, 5.200 négyzetméteres, négyszintes fogadóépület, amely nagyobb öltözőkapacitást, tágas és színvonalas fogadóteret, valamint új szolgáltatásokat jelent majd a látogatóknak.

Zalakaros fürdő bejárat
 

Az új fogadóépület műszaki átadása-átvétele és használatbavételi eljárása április elején megtörtént, már csak a használatbavételi engedély jogerőre emelkedésére várnak.

A társaság vezetője hozzátette: a mostanra elkészült épület a fürdő új központjává válik. A fogadótérben kapott helyet a ruhatár, itt alakították ki az új orvosi rendelőket és az öltözőket.

Az épület a mozgássérültek számára is elérhető, a szintek között lifttel közlekedhetnek, az akadálymentes közlekedés pedig mindenhol biztosított. A vizesblokkokat úgy alakították ki, hogy a mozgásukban korlátozottak is kényelmesen használhassák.

A családok igényeinek megfelelve családi öltözőket és olyan játszóházat alakítottak ki, amelyhez külön WC, pelenkázó és etetőhelyiség is kapcsolódik. Szintén új szolgáltatásként kondicionáló és fitnesztermet is létrehoztak az épületben, de internetszobát is berendeztek, a tetőteraszon pedig napozóágyakat helyeztek el - részletezte Horváth Vencel.

Hozzátette, hogy az építkezés ezzel nem áll le, mert a második ütemben a fedett fürdő épülete újul meg, várhatóan a jövő év februárjára. A fogadóépületbe átköltöztetett egységek miatt felszabaduló területeken új, a magyar piacon kuriózumnak számító kényeztető gyógyászati, illetve medical wellness kezelésekkel bővítik ki az eddigi szolgáltatásokat.

A gyógyfürdő elnök-vezérigazgatója az MTI kérdésére elmondta: a zalakarosi fürdőben az elmúlt évben kismértékben visszaesett a látogatók száma. Míg 2008-ban csaknem 674 ezren keresték fel a gyógyfürdőt, addig 2009-ben 637 ezerre csökkent a fizetővendégek száma.

.