Elszámolási viták a Pannónia Fesztivál körül: Várpalota új fesztivában gondolkodik

2012.02.16. 09:55

A Szántódra költöző Pannónia Fesztivál szervezői 1,5 millió forint bérleti díjjal tartoznak a várpalotai önkormányzatnak, és ugyanekkora összeggel a Várpalotai Közüzemi Kft.-nek is - közölte Talabér Márta, a Veszprém megyei város polgármestere az MTI-vel.

A Veszprémi Városi Bíróság szerdán első fokon megítélte a bérleti szerződés alapján Várpalotának a Pannónia Fesztivál szervezőitől a 1,5 millió forint bérleti díjtartozást, annak kamatait, valamint az ügyvédi munkadíjat. A Várpalotai Közüzemi Kft.-nek szintén 1,5 millió forinttal tartozik a kft. - tájékoztatott a városvezető.

Várpalota polgármestere felidézte: négy évig örömmel adtak helyet a Pannónia Fesztiválnak a Cseri parkerdőben és sajnálják, hogy "a szervező Petrol Music & Media Kft. nem tartotta be a bérleti szerződésben rögzítetteket és fizetés nélkül távozott a városból".

Talabér Márta hangsúlyozta: a várpalotai önkormányzat jövőre más szervező céggel akar fesztivált rendezni a Cseri parkerdőben.


A Pannónia Fesztivál szervezői kedden tudatták honlapjukon, hogy Várpalotáról Szántódra költözik a rendezvény: május 24. és 27. között Szántódpusztán lesz az idei a Pannónia Fesztivál.

Mázló Imre, a fesztivál igazgatója az MTI-nek akkor elmondta: azért költöztetik el a fesztivált, mert kinőtték az eredeti helyszínt. Az új helyszín kapcsán kiemelte: a korábbihoz képest sokkal jobb infrastruktúra, több sátor- és parkolóhely várja majd a fesztiválozókat a vízparttól néhány méterre.

Az idei, immár hatodik Pannónia Fesztiválra mintegy 70 ezer embert várnak. Több mint 160 magyar zenekar és előadó lép színpadra, köztük lesz várhatóan a Tankcsapda, a Road, a Depresszió, a Quimby, a 30Y, valamint az Alvin és a Mókusok is.

.