Hirdetés

Ön tudja, mit tud egy lottószám generátor?
pexels.com

Ön tudja, mit tud egy lottószám generátor?

alon

2021.07.07. 09:02

Az Ötös és a Hatoslottó a Szerencsejáték Zrt. legnépszerűbb játékai közé tartozik, milliók játsszák meg hetente a saját nyerőszámaikat.

Hirdetés

A nyerőszámok lehetnek saját számok, de kérhetünk gépsorsolást, ahol egy algoritmus generál nekünk nyerőszámokat. A saját szerencseszámok esetében legtöbben a születési évükhöz vagy a családtagok születési idejéhez kötődő számokat játsszák meg, és ezekkel játszanak minden héten. Persze ezen túl is lehetnek az embernek szerencseszámai, de a lényeg, hogy aki úgymond a „szerencseszámaival” játszik, azok minden héten ugyanazt az öt vagy hat számot játsszák meg.

Akadnak azonban olyanok, akik minden héten más és más számmal játsszanak. Számukra nem lényeges, hogy milyen számok kerülnek megjátszásra, hanem maga a játék, és minden héten új számsorral teszik próbára a szerencséjüket. Ők leginkább gépi sorsolást kérnek a szelvényvásárlásnál. De vannak, akik a random számképzést is magasabb szinten űzik. Heti szinten más számokkal játszanak, de ezeket sem bízzák a véletlenre. Ők a számgenerátorok használói, amik ma már lényegesen többet tudnak, mint a gépi sorsolás. A Pénzkalauz utánajárt, hogy mit tudnak a mai lottószám generátorok.

Mivel tud többet egy lottószám generátor, mint a gépi számsorsolás?

A lottószám generátorok ugyanazon az alapon működnek, mint a gépi sorsolás. Ugyanakkor jóval több lehetőség áll a rendelkezésünkre, már ami a számok kiválasztását illeti. Először is kik kell választanunk, hogy az Ötöslottó nyerőszámait szeretnénk generáltatni, vagy a Hatoslottó nyerőszámait. Azt is beállíthatjuk, hogy hány szelvénnyel szeretnénk játszani. Itt azonban még nem állnak meg a számgenerátor funkciói. Beállíthatjuk, hogy mely számokat hagyja figyelmen kívül a generátor, illetve melyek legyenek mindenképp bent a számsorainkban. 

A bonyolultabb algoritmussal dolgozó generátorokban azonban már azt is beállíthatjuk, hogy olyan számokat generáljon, melyeket régóta nem sorsoltak már ki az Ötös vagy a Hatoslottón, vagy pont a leggyakrabban sorsolt számokat is kérhetjük. A szisztémája minden lottó játékosnak más, a lottószám generátorok pedig segíthetnek a saját szisztémánk szerint kiválasztani a heti nyerőszámainkat. Arra is létezik már algoritmus, hogy már kihúzott számsort ne generáljon a generátor számunkra, hiszen annak statisztikailag kicsi az esélye, hogy ugyanaz a számsor újra kijöjjön.

Nagyobb eséllyel nyerünk egy lottószám generátorral, mint a szerencseszámainkkal?

Statisztikai adat erre nem igazán létezik, hiszen senki sem mérte még fel a játékosoknál, hogy ki milyen módon alkotja meg a számait, és erről nem készült statisztika sem. Ahogyan arról sem, hogy az adott számsorokkal ki, mennyit nyert. Tehát azt, hogy a születési dátumunkból vagy a számgenerátor által létrehozott számokkal nagyobb-e az esélyünk a nyerésre, megjósolhatatlan. Ugyanakkor a számgenerálás matematikai alapon működik, tehát akár nagyobb esélyünk is lehet. De nem véletlen hívják a lottót Szerencsejátéknak, hiszen elvileg ugyanannyi esélye van nyerni bármelyik számsornak.

.