Barbie menyasszonyi ruha készítő workshopot szervez a Magyar Nemzeti Múzeum

MTI

2024.04.30. 15:07

Praktikus tippekkel, gyakorlati fogásokkal.

Minden idők egyik legnépszerűbb játékával, Barbie-val találkozhat a nagyközönség a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) épületében a Magyar Menyasszony kiállítás kísérőprogramjaként: az érdeklődők első alkalommal Anyák napja alkalmából, vasárnap készíthetnek saját tervezésű esküvői ruhákat a játéknak, de a sorozat folytatódik májusban és júniusban is.

Az MNM keddi közleménye felidézi, hogy a legendás baba, mely nemrégiben jelentős filmsikert is elért, idén 65 éves. Tervezője Ruth Handler, a Mattel amerikai játékgyártó cég egyik megalapítója. Az első Barbie baba megjelenése óta rengeteg különböző foglalkozású verziót adott ki gyár, a játék popkulturális ikonná vált.

A tájékoztatás szerint a Barbie menyasszonyi ruha készítő workshopot a Nemzeti Múzeum több partnerrel együttműködve valósítja meg. A kreatív alkotáshoz az inspirációt és a hátteret a Magyar Menyasszony kiállítás látványos ruhakölteményei adják. A workshop során a résztvevőket Földi Andrea jelmeztervező és a KreaTour csapata segíti szakmai tanácsokkal, praktikus tippekkel, gyakorlati fogásokkal.

A Mattel cég minden résztvevőnek egy Barbie babát ajándékoz, és a ruhákhoz szükséges anyagokat a fenntarthatóság jegyében Magyarország első számú esküvői ruha márkája, a Daalarna biztosítja. A programon való részvételhez előzetes varrástudás nem szükséges - írják.

A workshopok időpontjai a mnm.hu weboldalon találhatók - áll a közleményben.

Barbie baba
.