Érdemes és lehet a válság idején is innovációba fektetni

2010.08.31. 14:02

Öt éves a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Ügynökség, ez alkalomból sajtóreggelin látták vendégül kedden a helyi média képviselőit.

Öt éves a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Ügynökség, ez alkalomból sajtóreggelin látták vendégül kedden a helyi média képviselőit.

Az eseményen Magyar Dániel ügyvezető elmondta, a kutatás-fejlesztést minden, a gazdaságfejlesztésben fontosabb szerepet játszó szervezet a fellendülés motorjának tartja és a magyar gazdaság kitörési lehetőségeként említi meg a tudásalapú társadalmat és az innovációt. „Érdemes és lehet válság idején is innovációba fektetni” – hangzott el.

Ehhez képest aránylag kevés vállalkozás él az innovációban rejlő lehetőségekkel, s gondolkodik fejlesztésekben.

A Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Ügynökség minden erejével és eszközével megpróbál javítani a helyzeten, és képviseli az innováció ügyét.

A szervezet több kiadványa segíti a vállalkozásokat eligazodni, ilyen az innovációs pályázati kisokos, vagy az innovációs finanszírozási tanácsadó füzet és befektetési kisokos idei kiadásai, de készült füzet a projektmenedzsmentről az innovációs pályázatokban és hozzáférhető a szellemi tulajdon-védelmi és iparjogvédelmi kisokos is.

A szervezet a jövőben erősíteni kíván kommunikációs fronton is, szemléletformálással, a jó példák ismertetésével kívánják a közbeszéd tárgyává tenni az innovációt.

Az ügyvezető szólt a terület nehézségeiről is. Jelenleg az innovációs alapot zárolták, így e területen szünetelnek a kifizetések, de időnként gondok adódnak a jelenleg még túl bürokratikus rendszerrel is.

Az elmúlt öt évben mintegy négy milliárd forint érkezett régiónkba kutatásfejlesztési pályázatok révén.