Tűzoltóautóval érkezett az esküvőjére a fiatal pár

2015.09.15. 07:26

Szombaton tűzoltó-lagzi volt Kőszegen.

Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője szombaton kötött házasságot Bende Ritával.

Ez a hír – amellett, hogy az érintettek számára bizonyára életük egyik legszebb napja – önmagában még nem lenne olvasóink számára izgalmas.

De ha hozzátesszük, hogy az ifjú pár nem mindennapi módon, egy tűzoltóautóval érkezett meg az esküvőjére, az már mindjárt más.

Lakatár Gábor fiatalon ismerkedett meg a tűzoltó hivatás szépségeivel, ifjúsági tűzoltóként a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja volt. Később a szakmai végzettségek megszerzését követően a katasztrófavédelemnél kezdett dolgozni. 2008-tól a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában, 2013 októberétől pedig a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjeként teljesít szolgálatot.

Bende Ritától sem áll távol a tűzoltószakma, hiszen tagja a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek - számos szakmai versenyen értek el kiemelkedő sikereket -, illetve a Kőszegi Járási Írottkő Mentőcsoportnak.

Ilyen előzmények után persze már nem lehet csodálkozni azon, hogy a fiatalok nem tagadták meg önmagukat akkor sem, amikor egybekeltek.

Az esküvőt Kőszegen tartották. Ha a kisvárosban valaki megijedt szombaton délután, mert nem tudta mire vélni a tűzoltószirénák hangját, akkor ezúton is megnyugtatjuk, „csak” egy esküvő miatt szóltak.

A násznép a Jézus Szíve templomnál várta a tűzoltóautón érkező menyasszonyt és vőlegényt. A Szombathelyi Hivatásos és a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói, valamint a hegyaljai önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai dudaszó helyett hangos szirénaszóval kísérték őket a szertartásra, majd miután kiléptek a templom kapuján – tűzoltóesküvőhöz méltón – díszegyenruhában, sorfalat állva tisztelegtek az ifjú házasok előtt.

A gratulációk fogadása után az ifjú pár ugyanúgy indult el a lakodalom helyszínére, ahogy érkeztek, egy tűzoltóautóval.  

.