Hirdetés

Tippek és tanácsok kezdő házasulandóknak

2015.02.04. 08:29

Szombathelyi vállalkozások a 2015-ös esküvői trendekről

Hirdetés

Januárban a legtöbb jegyespár már javában szervezi a nagy napot. Cikkünk nekik nyújt segítséget, hogy az esküvő napján a ruhától kezdve a süteményen át az ékszerekig minden tökéletes legyen. Ismert szombathelyi vállalkozások segítettek a legfrissebb esküvői trendek bemutatásában.

A ruha – Romantika Szalon

A legújabb divat idén a lézervágott csipkével és különböző rátétekkel díszített ruhák, melyektől az 3 dimenziósnak tűnik – kezdte Tóth Judit cégvezető. Színekben továbbra is a törtfehér, hófehér, krémszín és vajszín dominál, de a választás a menyasszony bőrétől és hajszínétől függ. A színes esküvői ruhák divatja Tóth Judit szerint csak később jön majd divatba Magyarországon. Bár a lányok szívesen dobják fel a fehér anyagot egy színes övvel és kiegészítőkkel.

Fazonban a tüllös, fodros aljú nagyszoknya, az egyenes vagy szív alakú dekoltázs hódít, azonban egyre kevésbé szeretik a lányok a zárt felsőjű ruhákat – tudtuk meg. A fátyolnak továbbra is nagy keletje van nem csak azért, mert a templomban a megfelelő helyeken takar, de ez az egyetlen alkalom, amikor egy lány felveheti ezt a darabot, ráadásul elegáns is. A tiara viszont már egyáltalán nem divatos. A Romantika Szalonban menyecske és koszorúslányruhák is kaphatók, ezekből a halvány pasztellszínűeket (krém, barack, rózsaszín, mályva) szokták keresni.

A hagyományokat meglepő módon viszont szinte minden menyasszony tartja, azaz az esküvő napján van rajtuk valami régi, valami új, valami kölcsön és valami kék.

Tippek és tanácsok kezdő házasulandóknak


A gyűrű – Parti Ékszer

A hölgyek mostanában a köves gyűrűket keresik, minél több van benne, annál jobb. Azonban a cégtulajdonos, Lukácsi Lászlóné szerint ez nem túl praktikus, hiszen viselés közben az apró díszek kieshetnek, és bár ezek pótolhatók, helyettesíthetők, mégsem lesz már többé ugyanaz.

Idén slágernek számítanak, az úgynevezett bikolor gyűrűk, mely alatt a fehér és sárga arany ötvözetét értjük. A háromszínű változat (melyben a rozé árnyalat is szerepel) viszont egyáltalán nem kelendő. Azonban van egy olyan réteg is, amelyik még mindig a hagyományos, klasszikus változatot keresi, mely egyszínű, domború és minta nélküli – mondta a szakértő.

Menyasszonyként viszont óvakodjunk a kék színű kőtől, mert a babona szerint viselése balszerencsét hoz!

A gyűrűn kívül a Parti Ékszerben az egyéb kiegészítők is megtalálhatók. Lukácsi Lászlóné úgy véli, a gyöngy a legelegánsabb választás a menyasszony számára. Viszont vásárlás előtt figyelembe kell venni a ruha árnyalatát, mert egy krémszínű ruhához például nem megy a fehér gyöngysor.

Ha pedig egyedi nászajándékot keresünk a friss házasok számára fontos tudni: a kristályváza és a porcelán még mindig divatos, de egy szép képkeret vagy egy kettétörhető medál is telitalálat lehet.

Tippek és tanácsok kezdő házasulandóknak


A torta – Príma Cukrászda

A tulajdonos, Somogyi Miklósné szerint egy torta vagy nagyon szép vagy nagyon finom. Nagy és formázott tortát ugyanis marcipánbevonattal készítenek, ami kissé talán tömény lehet. Mégis idén ezeket a magasabb építésű, emeletes cukrászremekeket keresik. A kisebb tortákat pedig krémtejszínnel vonják be, s a belső krémük is lazább állagú.

A formát tekintve azonban nincsenek trendek, minden torta egyedi, és a pár egyéniségét tükrözi. A Príma Cukrászda készített már kerek, szögletes, szív alakú, szalagos, masnis, virágos, egyszerű és extrém tortákat is.

Díszítésben nagyon keresett a csipkézett minta, a szalag, az ehető gyöngy és a mértékkel használt virágok is. Színek tekintetében az elegánsabb fehér, valamint a kellemes pasztellszínek dominálnak nem csak azért mert szépek, hanem mert kevesebb ételfesték kell hozzájuk, ettől sokkal természetesebbek.

Örök sláger a tűzijáték, mely a lakodalom fénypontjává varázsolhatja a tortát, valamint népszerűek idén is a különböző méretű és ízesítésű csokiszökőkutak.

Tippek és tanácsok kezdő házasulandóknak


Dekoráció – La Perla esküvői dekoráció

Ezen a területen nem beszélhetünk trendekről, minden esetben az adott pár egyénisége és kívánsága dominál. A kívánságoknak csak a fantázia szabhat határt.

Azért minden évben akadnak különösen kedvelt színek, idén ez a borvörös és annak árnyalatai, valamint a levendula lila. Most divatos az úgynevezett vintage, a kellemesen csipkés és habos-babos dekorációs stílus.

Mégis az a legfontosabb, hogy a dekoráció színvilága harmonizáljon a ruhával és a pár személyiségével.

Tippek és tanácsok kezdő házasulandóknak


Videó – Szöllősi Iván

A technika fejlődésével ez az iparág is sok változáson ment keresztül, így egyre több ötlet valósítható meg. A pár éve bejött és népszerű szinematográfia lényege például, hogy fényképezőkkel rögzítenek esküvőket és csinálnak a felvett anyagból képeket.

De a szakember szerint továbbra is van létjogosultsága a dokumentalista rögzítési jellegnek is amely segítségével minden szertartáshoz kötődő pillanat hűen megőrizhető.

Tippek és tanácsok kezdő házasulandóknak


Meghívó – Edmo design

Idén érdemes a fehér, az ekrü és a pasztellszínek közül választani. Formáját tekintve ismét növekszik a népszerűsége a kémcsöves stílusú és a dobozos meghívóknak. Ültetőkártyáknál már olyant is választhatunk, melyek kombinálva vannak a köszönetajándékkal, így egyszerre lehetnek szépek, árbarátok és praktikusak.

Díszítésnél a csipkézett és mintára vágott meghívók a divatosak, idén különösen a kinyithatós és a kihúzhatós változatok keresettek.  

Tippek és tanácsok kezdő házasulandóknak

esküvővendéglátásParti ÉkszerRomantikaPríma Cukrászda