Újabb étterem zárt be Szombathely belvárosában

2015.04.07. 10:18

Ezúttal a Király utcai paleolit-bisztró húzta le a rolót.

Bár a hivatalos, és a közmédia által felturbózott kormányzati kommunikáció szerint soha jobban nem mentek a dolgok még ebben az országban, a mindennapi gyakorlat azt mutatja, akadnak még finomítani valók.

Tavaly augusztusban például – fogalmazzunk úgy - élénk olvasói érdeklődést váltott ki a bezárt szombathelyi üzletekről készült fotósorozatunk.

És hát nagy fellendülés azóta sem tapasztalható.

Újabb étterem zárt be Szombathely belvárosában

Ez volt a szombathelyi paleolit-sarok. A most bezárt bisztró már a második verziója volt a büfének. Érdekes adalék: a fotón látható épületet Magyarország első olimpiai bajnoka, Hajós Alfréd tervezte.


Az ünnepek előtt például arra lettünk figyelmesek, hogy lakat került a szerkesztőségünktől nem messze található, meleg ételeket, napi menüt is kínáló paleolit büfére.

Paleolit étterem

A kirakat még megvan. A feliratok már nem érvényesek, de szépen tükröződik benne a belváros egyik szégyene, a Savaria Szálló.


A Király utca közepén - a szintén régóta bezárt Savaria Szálló – mellett található vendéglátóipari egység bezárása már csak azért is meglepetés, mert láthatóan népszerű volt a vásárlók körében.

Igaz, korábban egy Aranycipó nevezetű pékség működött itt, és a felszínen az is sikeresnek tűnt, mégis lehúzta a redőnyt.

Egykori Keringő presszó

Régóta kulcsra van zárva az egykori Keringő is.


Talán érdemes megjegyezni, hogy a Király utca belvárosi végén található Pannónia Étterem továbbra is zárva van, csakúgy, mint az utca túlsó végén, a Március 15. téren levő pub, amely egykor a Keringő majd Akvárium névvel volt több generáció szórakozóhelye.

Pannónia éttrem

A város talán legismertebb belvárosi étterme már régóta zárva van. A felirat szerint felújítják, de mozgás nem látható.


Igaz, nem lennénk igazságosak, ha nem tennénk hozzá.

Art Café

Az új Art Café még puccosabb is, mint a régi.


A Fő téren időközben ismét megnyitott az Art Café, és azt is jó jelnek vehetjük, hogy az egyik filléres belvárosi áruház helyére a Libri új üzlete költözött be.

Libri Szombathely

Nemrég mi is beszámoltunk a Libri nyitásáról.

.