Hirdetés

Alig néhány szombathelyi étteremben torkoskodhatunk csütörtökön

2015.02.18. 14:29

Kőszegen és Sárváron is ebédelhetünk holnap féláron. 

Hirdetés

Kőszegen és Sárváron is ebédelhetünk holnap féláron.

A néphagyományra épülő gasztronómiai akciót a vendéglátóhelyek és a nagyközönség pozitív visszajelzései alapján szervezik meg idén is. Tavaly több mint hatszáz étterem látott vendégül több mint százezer vendéget. Bár a kereslet évről évre csökken.

Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermeknek azt kell vállalniuk, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt ötven százalékos kedvezményt biztosítanak vendégeiknek. Külön erre az alkalomra készített, szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet, és a kedvezmény csak helyben fogyasztásra vonatkozik.

Alig néhány szombathelyi étteremben torkoskodhatunk csütörtökön

Az éttermeket ezen oldalon lehet megtalálni. Szombathelyen a Bellagio Bowling Pub, Lancsi Bisztró, az Öntöde Étterem és a Mészáros Cukrászda vesz részt az akcióban.

Sárváron a Park Inn Sárvár, a Tinódi Fogadó, a Várkapu Étterem és Panzió és a Nádor Fogadó lehet célpont a torkos csütörtököt kedvelőknek, Kőszegen pedig az Aranystrucc Étterem.

Magyarországon még sokkal szűkebb a fizetőképes kereslet a nívós éttermek iránt, mint Nyugat-Európában, de tavaly jelentősen növekedett a hazai vendéglátóhelyek forgalma. A KSH adatai szerint a vendéglátásból folyó áron 822 milliárd forint árbevétel származott, míg 2013-ban csak 754 milliárd forint. A kereskedelmi vendéglátásban 708 milliárd forint, a munkahelyiben 114 milliárd forint realizálódott (tavalyelőtt 655 milliárd, illetve 99 milliárd forint)- írja a vg.hu.

.