Ez egy más generáció: 50-60 éves nők saját lányuknak néznek ki

2011.05.10. 08:18

A világ legutóbb Kate Middleton 56 éves édesanyjára csodálkozott rá. Egy könyv kortalan generációt emleget. A nők tömegesen nem akarnak megöregedni.

Carole Middleton

 

A képen Hillie Marshall látható, szűk szoknyája, feszülő pólója, napbarnított bőre és remek formájú lába alapján nehéz elhinni, hogy 65 éves.

Hillie Marchall

Pedig annyi.

„Az emberekben az a kép él, hogy egy 65 éves nőnek legyen rövid, ősz haja, viseljen konzervatív ruhát kardigánnal. De ez nem nekem való. 30 éves lányommal együtt járunk vásárolni a Topshopba, a Primarkba és a H&M-be. Gyakran cserélek vele ruhát. Nem arról van szó, hogy próbálok fiatal maradni, csak nem gondolok az öregedésre. Úgy élek, ahogy mindig éltem”- magyarázza a kétgyerekes Hillie Marshall, aki civilben egy társkereső ügynökséget működtet. És a fiatal nőket kereső férfikuncsaftokat rendszeresen zavarba ejti, amikor bevallja nekik, hogy hány éves.

Hillie egyike azoknak a nőknek, akiket Catherine Mayer, a Time magazin újságírója „kortalan generációnak” jellemez a közelmúltban megjelent, a témával foglalkozó könyvében.

Nemcsak arról van szó, hogy a nők 50-60 év felett is megmaradnak szexuálisan vonzónak, hanem arról is, hogy az életkor többé nem függ össze bizonyos tevékenységekkel. Az új generáció képviselői úgy gondolják, hogy soha nem késő belevágni valami újba, legyen az egy új szerető, gyerek, hegymászás, cégalapítás, zenei fesztiválra járás vagy a közösségi portálok aktív használata.

A brit királyi esküvő révén került a média középpontjába Kate és Pippa Middleton anyja, Carole Middleton, az 56 éves háromgyermekes anya, aki nemcsak karcsú alakjával, de fiatalos öltözködésével is felhívta magára az emberek figyelmét.

Carole Middleton
Carole Middleton és lánya, Pippa

A sort lehetne folytatni az 52 éves Madonnával, a 65 éves Helen Mirrennel, a 48 éves Demi Moore-ral, vagy éppen a magyar színésznővel, Fehér Annával, aki 52 éves korában várja első babáját.

Ha a névsort látva valaki arra gondol, hogy a fiatalnak maradás jórészt hatalom, pénz, hírnév kérdése, annak jórészt igaza van.

Ugyanakkor – hívja fel a figyelmet Catherine Mayer – a jelenség a gazdagok és híresek köréből egyre jobban szivárog a társadalom szélesebb rétegeibe, és nemcsak a hölgyekre vonatkozik.

52 éves Madonna, a 65 éves Helen Mirren
A 65 éves Helen Mirren és az 52 éves Madonna

Hillie Marshall sem milliomos, és az 50 éves írónő saját maga mellett példának hozza fel 80 éves történész édesapját, aki hatvanévesen kezdett el búvárkodni, és azóta is lelkesen műveli ezt a tevékenységet.

Forrás és további képek: DailyMail

.