Fehérborok és rozék lesznek az augusztus 25-i Borszerda középpontjában

2010.08.18. 15:46

Augusztus 25-én rendezik meg az idei második Borszerdát, amely ezúttal a könnyű fehérborokra és a nyár slágerének számító rozékra épül.

Ezen a napon a rendezvényhez csatlakozó éttermek fél áron adják a minőségi magyar borokat, és meghívják az ebéd- vagy vacsoravendégeket egy pohárkára a ház borából. Egyes éttermek külön erre az alkalomra borszerdai menüt is összeállítanak, minden fogáshoz a hozzá legjobban illő könnyű fehérbort vagy rozét kínálva - olvasható a szervezők közleményében.

Ezekhez a borokhoz álmodtak ételkölteményeket azok a séfek is, akik részt vesznek a Borszerda menüversenyében. A borszerda.hu internetes oldalon már rendelkezésre állnak azok a menük, amelyeket a szakácsok találtak ki, és amelyeket a Borszerdán egy-egy bor társaságában kínálnak a vendégeknek. Az ebéd és vacsora kategóriában beküldött háromfogásos menük közül egy héttagú szakmai zsűri választja majd ki a legjobbakat, amelyeket a Borszerda csapata külön is a vendégek figyelmébe ajánl.

A Borszerdán nemcsak éttermek, hanem kis- és nagykereskedések is kínálnak kedvezményesen borokat a vásárlóknak. A regisztrált kereskedők - akiknek a nevei a rendezvényhez csatlakozó éttermekkel együtt megtalálhatók a borszerda.hu honlapon - jellemzően 10-20 százalékot engednek áraikból ezen a napon.

A borszerdázókat az étteremből haza vezető útjukon is kedvezmény várja: a Főtaxi akciós tarifával számol, ha a taxi rendelésekor a 267-es számot is beütik vagy bemondják a diszpécsernek.

Idén még két Borszerda lesz: ősszel a könnyű vörösborok és a testes fehérek kerülnek terítékre, télen pedig karácsonyi kóstolóval lepik majd meg vendégeiket az éttermek.

Borszerda

.