Hirdetés

Felhőszakadás, viharos szél várható a hétvégén - felmelegedés jövő hét közepétől

2010.05.15. 09:20

Hirdetés

Felhőszakadásra, jégesőre, viharos széllökésekre figyelmeztet a hétvégén az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A szolgálat honlapján közölt előrejelzés szerint szombat éjfélig az országban sok helyen - legkevésbé a keleti területeken - 20-35 milliméter csapadék hullhat, kisebb körzetekben pedig ennél több is eshet.

Délutántól a Dunántúlon az északi szelet viharos, 60-90 kilométer/órás, az esti, éjszakai órákban pedig 90-110 kilométer/órás széllökések kísérhetik.

Szombaton napközben a Dunántúl déli felében, az Alföldön, később az Északi-középhegységben előforduló zivatarokat felhőszakadás, helyenként rövid idő alatt 20-40 milliméter körüli csapadék, jégeső kísérheti, amihez viharos, 60-80 kilométer/órás széllökés társulhat.

Az ország déli részén kis valószínűséggel egy-egy heves zivatar is kialakulhat, amelyet 90 kilométer/órásnál nagyobb széllökések és jégeső kísérhet.

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap is igen kellemetlen, barátságtalan időjárásra készülhetünk. Borult lesz az ég jelentős mennyiségű esőre van kilátás. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen válik viharossá! A hőmérséklet napközben alig emelkedik. A reggeli 8 fokról csupán 10-11 fok köré "melegedhet" a levegő napközben, de az erős szél miatt még hidegebbnek érzünk majd!

 

Hétfőn borongós marad az idő, sokfelé várható újabb eső, zápor. 10 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk délután. Változatlanul viharos lesz az északnyugati szél.

A folytatás - a hét közepétől - fokozatos melegedést és már kevesebb csapadékot ígér.