Feljelentést tett a minisztérium egy Vas megyei kegyeletsértési ügyben

2012.01.13. 17:29

Egy Vas megyei ember egy aukciós honlapon olyan tárgyat kínált eladásra, amelyet egy "katona kiásott holttestén talált" Szombathely határában.

Feljelentést tett a Honvédelmi Minisztérium (HM) a Vas megyei kegyeletsértési ügyben; erről a tárca pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A hét elején a nyugat.hu adott hírt arról, hogy egy Vas megyei ember egy aukciós honlapon olyan tárgyat kínált eladásra, amelyet egy "katona kiásott holttestén talált" Szombathely határában.

A tábori csendőri jelvényt az eladó 20 ezer forintos kikiáltási áron kínálta. A jelvény, amelyre négyen licitáltak, végül 31 ezer forintért kelt el - írta a hírportál a "vasi sírrabló" esetéről, amelyről egy kereskedelmi televíziós csatorna hírműsora is beszámolt.

A honvédelmi tárca pénteken azt közölte: a tábori csendőri jelvényről kiderült, hogy az valószínűleg jogtalanul került az eladó tulajdonába, "hiszen azt egy hősi halált halt katona nyughelyének illetéktelen fölásása közben találták".

Az ügyben a HM Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztályának vezetője, Töll László alezredes feljelentést tett - áll a közleményben.

.