Hirdetés

Felszámolás alatt Nagykanizsa legnagyobb szállodája

2010.06.23. 08:14

Az ötszintes, 50 szobás, összesen 103 vendég fogadására alkalmas épület csaknem száz éve meghatározó jelképe a város központjának.

Hirdetés

Hotel Centrál Nagykanizsa

Az áprilisi sikertelen pályázat után újból meghirdette eladásra a felszámoló Nagykanizsa legnagyobb és legrégebben működő szállodáját.

A Cégközlöny szerint a Hotel Centrált működtető Kanizsa Centrál Kft. felszámolási eljárása januárban indult. A felszámoló Kerszi Zrt. hirdetménye alapján a szállodát az áprilisban is meghirdetett becsértékhez képest változatlan áron, nettó 390 millió forintért kívánja eladni és berendezési, felszerelési tárgyaiért pedig további 42,5 millió forintot remél.

Hotel Centrál Nagykanizsa
 

Ma is szállodaként üzemel, az éttermén kívül a földszinti részen több üzlethelyiségben bérlők működnek. A hotelt 1992 óta üzemelteti az akkor a dolgozókból alakult Kanizsa Centrál Kft., amely a Pannónia szállodalánctól vásárolta meg az ingatlant.

A Kerszi Zrt. az MTI érdeklődésére nem közölt adatokat a felszámolás okáról és a hitelezői követelés összegéről sem. Név nélkül nyilatkozó képviselője csupán annyit mondott, hogy ha a meghirdetett áron elkel az ingatlan, akkor minden követelés kifizethető.

A Zala megyei szállodákra rájár a rúd: nem sokkal korábban a zalaegerszegi Balaton Hotel felszámolásáról adtunk hírt.

Fotó: HotelCentral.hu