Hirdetés

Felszámolják és bezárják a zalaegerszegi Balaton Hotelt

2010.03.27. 09:02

A szálloda a Semira Day Spa fürdőjéről volt ismert.

Hirdetés

Semira fürdő

Törleszthetetlen adósságok miatt felszámolás alá került és bezárt a háromcsillagos Balaton Hotel Zalaegerszegen - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

A helyfoglalásokat a hét elején mondták le és csütörtökre ki kellett költözniük az épületben irodákat bérlőknek is. A vendégeket - akik nem kimondottan a wellness részleg miatt választották a Balaton Hotelt - az Arany Bárány Hotelben szállásolták el.
A szálloda bezárásával mintegy negyven ember veszítette el a munkáját. A lap információi szerint a munkáltató azt szorgalmazná, hogy közös megegyezéssel szűnjön meg a munkaviszonyuk.

Semira fürdő
 

Gyimesi Endre fideszes polgármester a lapnak azt mondta, hogy a Balaton Hotellel együtt sem volt elegendő szálláshely a városban, az igényes, három-négy csillagos kategóriában pedig különösen nem. A hotel ügyvezetőjétől azt a tájékoztatást kapta, hogy hosszú időre telt házuk volt, s tervezték az épület felújítását is, de a banki követelés és a felszámolás miatt erre már nem került sor.

Hotel Balaton Zalaegerszeg

A szállodát és a wellness részleget működtető Semira Spa Kft. jelentős közüzemi tartozást halmozott fel a Zalavíz Zrt.-nél, nagyobb összeggel tartozik az áramszolgáltatónak, de az E.ON. Hungária Zrt. egyelőre nem tervez kikapcsolást.

Az utóbbi időben 25-28 százalékkal csökkent Zalaegerszegen a szállásfoglalás, az üzemek bezárásával pedig a foglalások zömét adó üzleti turizmus is mélypontra került - olvasható a napilapban.
 

Fotó: Alon.hu, Semira.hu

Lapunk szállodatesztje a Bataton Hotelről