Nemzetközi sztárok is érkeznek az idei Lamantin Jazz Fesztiválra

2015.06.15. 16:50

A hétfői sajtótájékoztató, Czika László fotóival.

A hétfői sajtótájékoztatón Tímár Péter főszervező elmondta: a szombathelyi Improvizatív Zeneműhely Egyesület idén 16-ik alkalommal rendezi meg a fesztivált, amelyhez egyedülálló módon tizenharmadik éve improvizatív tábor is kapcsolódik. A tábornak idén több mint száz hallgatója lesz, tanári karát a hazai dzsesszoktatás vezető személyiségei alkotják, mesterkurzusait pedig nemzetközi hírű zenészek vezetik.

A főszervező azt is hozzáfűzte, hogy a fesztiválra a magyar dzsessz nagyjai mellett nemzetközi sztárokat is meghívtak: idén az amerikai David Friedman, a vibrafon mestere is fellép a rendezvényen, és koncertet ad Bert Boeren, az Európa-szerte ismert holland harsonás is.

Június 25., csütörtök lesz a Lamantin hagyományos blues napja, olyan fellépőkkel, mint a Tátrai Trend és az európai blues "fenegyerekének" tartott brit Ian Siegal.

A korábbiaktól eltérően ebben az évben a koncerteket nem a főtéren felállított sátorban, hanem három különböző helyszínen, a Weöres Sándor Színház Krúrdy Klubjában, a kiváló akusztikájú Bartók Teremben és a Café Móló étteremben tartják.

Az előzenekarok az improvizációs tábor diákjaiból alakuló alkalmi zenekarok lesznek, de esténként az úgynevezett jam-sessionok alkalmával is egy színpadon, együtt zenélnek majd a kezdők, tanáraik és a világhírű zenészek. 

 

.