Fesztiválokban nagyon jók vagyunk

2016.01.17. 20:24

Legutóbb a Volt és a Sziget kapott rangos elismerést.

Sok tekintetben jobbak a magyar fesztiválok, mint a nyugat-európaiak - jelentette ki Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál főszervezője vasárnap este az M1 aktuális csatorna műsorában.

A főszervező - hangsúlyozva, hogy nem csak a Sziget Kft. rendezvényeire gondol - azt mondta, mind a programok, mind pedig a szolgáltatások tekintetében kreatívabbak, felkészültebbek a magyar fesztiválszervezők.

A magyar fesztiválszervezők sok energiát és pénzt fordítanak arra, hogy igazán komfortosak és szerethetőek legyenek a fesztiválok - tette hozzá.

A Sziget és a VOLT fesztivál is díjat nyert a European Festival Awards hollandiai Groningenben tartott gáláján szerda este. A VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a legjobb programkínálat kategóriában lett első - közölte csütörtökre virradó éjszaka Vető Viktória, a Sziget Kft. sajtófőnöke az MTI-vel.

A VOLT sikerével immár a szigetes fesztiválok mindegyike nyert kategóriájában a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes, és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb nagyfesztiválja - ismertették közleményükben.

Ízelítő a hazai fesztiválok 2016-os kínálatából

A fesztiválszezont június 22-től 25-ig a Fishing On Orfű nyitja: a közönségtől 2010-ben elbúcsúzott Kispál és a Borz "visszatérés-trilógiája" záró epizódjaként ezúttal utolsó tíz évének dalaiból válogat.

Június 29. és július 2. között lesz a soproni VOLT Fesztivál, amelyen fellép a 40 éves angol heavy metál legenda, az Iron Maiden és Wiz Khalifa is.

2016-ban július 6-től 10-ig tart a Balaton Sound Zamárdiban (Macklemore & Lewis, Armin van Buuren, Paul van Dyk), július 8. és 17. között lesz a Rockmaraton a dunaújvárosi Szalki-szigeten a Sonata Arcticával és az Epicával.

Július 12-től 17-ig tart az EFOTT Velencén, július 13-tól 16-ig a VeszprémFest.

A székesfehérvári FEZEN jövőre augusztus 3. és 6. között lesz, a Sziget augusztus 10-től 17-ig fog tartani, mások mellett fellép a Sigur Rós, a Bring Me The Horizon, a Kodaline, John Newman és Parov Stelar. A B.my.Lake és a Strand fesztivál augusztus 24-től 27-ig fog tartani (mindkettő Zamárdiban), az utóbbin fellép az angol Hurts zenekar is. A Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) augusztus 24-től 28-ig fog tartani (Jasmine Thompson, 2 Unlimited, Foreign Beggars).

(MTI)

.