Foglalkoztató termet és kutatószobákat rendeznek be a kőszegi Arany Egyszarvú Patikamúzeumban

2011.11.14. 12:13

A foglalkoztatóban kiskönyvtár, "minilabor" - mikroszkóppal és laboreszközökkel felszerelve -, a kicsik számára "minipatika" létrehozását tervezik.

Kutatószobákat rendeznek be, és egy múzeumpedagógiai foglalkoztató termet is kialakítanak Kőszegen az Arany Egyszarvú Patikamúzeumban - közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Handler András, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságának kulturális menedzsere.

A múzeumi szolgáltatás fejlesztéshez 29 millió forintot nyertek a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése elnevezésű pályázatán - mondta.
Hozzáfűzte: a projekt megvalósulásával olyan közösségi tér jön létre a múzeum falain belül, mely nemcsak a múzeumpedagógiai gyermekfoglalkozások, hanem a többi korosztály számára nyújtott rendezvények - vetítések, kamaraelőadások, gyermekfoglalkozások, múzeumi órák - helyszíne is lesz.

A foglalkoztatóban kiskönyvtár, "minilabor" - mikroszkóppal és laboreszközökkel felszerelve -, a kicsik számára "minipatika" létrehozását tervezik.

A kiállítótérben érintőképernyős számítógépek fognak információtöbblettel szolgálni a gyűjteményről, melyek szerves részét képezik majd a múzeumpedagógiai foglalkozásoknak, de az egyéni vagy családdal érkező látogatók is hasznát vehetik - sorolta Handler András.

A foglalkoztató terem és a két kutatószoba belsőépítészeti munkái már elkészültek, jelenleg ezek felszerelése, a múzeumpedagógiai foglalkozások megtartásához szükséges laboreszközök, taneszközök beszerzésénél tartanak. Az új létesítményt a tervek szerint december elején adják majd át - közölte.

.