Király Gábor felkészülési tornát rendez Szombathelyen

2016.06.30. 13:06

Három magyar és egy osztrák csapat lép pályára.

Király Gábor az Európa-bajnokságról hazatérve már kétszer is részt vett a Haladás edzésén, illetve szervezi a Király Kupa felkészülési labdarúgótornát, amelyet az általa alapított szombathelyi sportlétesítményben - ahol a kapusiskolája is működik - rendeznek a hétvégén.

Király Gábor a szombati viadal csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: már a belgák elleni vasárnapi nyolcaddöntő utáni reggelen hívta telefonon Mészöly Gézát, a Swietelsky-Haladás vezetőedzőjét, hogy időpontot egyeztessenek, mert mielőbb szeretett volna részt venni klubjánál a tréningen.

"Nagyon hálás vagyok azért a fogadtatásért, amivel a szurkolók körbevesznek, különösen jó érzés, amikor a szülővárosomban, Szombathelyen érzem az emberek szeretetét, amikor odaintegetnek akkor is, amikor csak az út egyik feléről akarok átkelni a másikra. Igyekszem elmenni minden rendezvényre, ahová meghívnak, de én igazán a pályán érzem jól magam, még akkor is, ha harminc fokban kell védeni" - fogalmazott a kapus, aki a válogatott egyik legjobbja volt a franciaországi kontinensviadalon.  

Király Gábor hozzátette: készülnek a bajnokságra, "tehát az lenne a jó, ha most már nem a sztorizgatással telne az idő, hanem az érdemi munkával".

A hálóőr a sajtótájékoztatón "helyre tett" egy olyan információt is, amely néhány médiumban pontatlanul jelent meg: a belgák elleni mérkőzésen nem tört el az ujja, csupán kificamodott, amit a meccs közben saját magának sikerült helyretennie. Szerinte ilyen eset a kapusoknál gyakran előfordul.

A sajtótájékoztatón beszámoltak a szombati Király Kupa előkészületeiről. A tornán három magyar csapat, a szombathelyi Swietelsky-Haladás, a Vasas FC, a Soproni VSE-GYSEV, valamint az osztrák ASV Drassburg vív majd kétszer 30 perces mérkőzéseket. A győztes birtokolhatja egy éven át a vándorkupát és díjazzák a torna legjobb mezőnyjátékosát és kapusát is. Király Gábor is ott lesz a nevét viselő tornán.

A játékos szólt arról is, hogy a következő hetekben folytatódik a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola által tavaly elindított road-show, amelynek keretében július közepén a romániai Újszentesre, majd Szentesre, augusztusban pedig Szegedre, Hatvanba,  Nagykanizsára és Szekszárdra és is eljut a kapus-team, melynek célja a kapus "szakma" népszerűsítése.

Fotó: illusztráció - szombathely.hu/Benkő Sándor

.