Döntetlennel nyeretlen maradt a Haladás és a Mezőkövesd

2016.07.23. 23:55

1-1-et játszott a két csapat.

Az újonc Mezőkövesd 1-1-es döntetlent ért el Sopronban a Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

A szombathelyiek kikaptak az első körben, a vendégek pedig akkor is egy pontot szereztek, így mindkét együttes nyeretlen maradt.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Swietelsky Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)
------------------------------------------------
Sopron, 1225 néző, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Rácz (8.), illetve Gohér (41.)
    kiállítva: Tóth B. (77.)
    sárga lap: Jagodics (29.), Gaál (47.), Németh M. (84.), Jancsó (85.), illetve Tóth B. (36., 77.), Bacelic-Grgic (44.), Kink (65.)    Swietelsky Haladás:
    -------------------
Király - Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak - Overgoor (Németh M., 80.), Iszlai, Rácz (Jancsó, 80.) - Gaál, Ars (Williams, 59.), Halmosi

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Tujvel - Vági, Gohér, Devecseri, Hudák - Egerszegi, Bacelic-Grgic (Molnár, 61.), Tóth B., Nicorec (Pauljevic, 50.) - Kink (Orosz, 70.), Strestík

A Haladás kezdte nagyobb lendülettel a találkozót és szabadrúgásból hamar vezetést szerzett. A gól után is jobban futballozott a hazai csapat, de a nagy hőségben elrendelt ivószünet után rendezte sorait a Mezőkövesd, így ezt követően mezőnyjáték zajlott a pályán komoly helyzetek nélkül. A szünet előtt aztán - szintén szabadrúgásból - egyenlített az újonc.

A folytatásban is a szombathelyiek maradtak kezdeményezőbbek és az idő múlásával egyre csak nőtt a fölényük. Eleinte pontatlannak bizonyultak a hazai támadók, később pedig Tujvel védett többször is bravúrosan, így a Haladásnak végül be kellett érnie egyetlen ponttal, hiába került emberelőnybe az utolsó szűk negyedórára és játszott jobban ellenfelénél a találkozó jelentős részében.

.