Hirdetés

Magyarország legszebb lánya és udvarhölgyei

2016.07.18. 07:06

Véget ért a Magyarország szépe verseny.

Hirdetés

Gelencsér Tímeát választották 2016 legszebb lányának a Magyarország szépe versenyen vasárnap, így ő képviseli majd az országot a Miss World 2016 nemzetközi döntőjén Washingtonban decemberben.

A 22 éves királynő első udvarhölgyének a 22 éves Oczella Esztert, második udvarhölgyének pedig a 23 éves Dukai Babettet választotta a zsűri. A közönség Dézsányi Biankát találta a legszebb magyar lánynak ebben az évben. A 2016 legszebb mosolya címét Késmárki Enikőnek ítélte a közönség.

Idén is több mint ezer jelentkező közül választották ki azt a 15 lányt, akik vasárnap este a Duna csatorna élőben közvetített műsorában megmérkőztek a győzelemért. A programban a lányok többek közt bikiniben, a magyar olimpikonok tiszteletére aranyszínű ruhában, esélyiben és Bélavári Zita divattervező népi ihletésű kreációiban is megmutatták magukat.

A szépségverseny mottója Beauty with Purpose, azaz a szépség nem csak önmagáért való. Célja, hogy a támogatásra, segítségre szorulókra hívja fel a figyelmet.

A Miss World szépségversenyt először 1951-ben rendezték meg, magyar résztvevő pedig 26 évvel ezelőtt szerepelt rajta először.

A múlt évben Kiss Daniella aratott győzelmet a magyarországi megmérettetésen, Kulcsár Edina egy évvel korábban, a 2014-es világverseny londoni döntőjén a második helyezést érte el.

A Magyarország Szépe verseny döntősei. MTI Fotó: Mohai Balázs

A második helyen végzett Oczella Eszter a Magyarország Szépe verseny televíziós döntőjében Bélavári Zita divattervező és egyben az egyik zsűritag által tervezett, népi motívumokkal díszített ruhájában. MTI Fotó: Mohai Balázs

 A közönség által legszebbnek választott Dézsányi Bianka (k) és a harmadik helyen végzett Dukai Babett (j). MTI Fotó: Mohai Balázs

A Magyarország Szépe verseny televíziós döntőjének győztese, Gelencsér Tímea (b). MTI Fotó: Mohai Balázs

A győztes Gelencsér Tímea (k), a második helyezett Oczella Eszter (b) és a harmadik helyen végzett Dukai Babett. MTI Fotó: Mohai Balázs

A győztes Gelencsér Tímea (k), a második helyezett Oczella Eszter (b) és a harmadik helyen végzett Dukai Babett. MTI Fotó: Mohai Balázs

A közönségdíjas Dézsányi Bianka. MTI Fotó: Mohai Balázs

A Magyarország Szépe verseny győztese, Gelencsér Tímea. MTI Fotó: Mohai Balázs

A Magyarország Szépe verseny győztese, Gelencsér Tímea. MTI Fotó: Mohai Balázs