A Haladás két góllal nyert a Diósgyőr ellen

2016.08.13. 20:18

A szombathelyiek az első forduló óta veretlenek.

A Haladás megszerezte idénybeli első hazai győzelmét, mivel két góllal nyert a Diósgyőr ellen Sopronban a labdarúgó NB I ötödik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Swietelsky Haladás-Diósgyőri VTK 3-1 (3-0)
------------------------------------------
Sopron, 1768 néző, v.: Berke
gólszerző: Williams (4.), Németh (21.), Rácz (43.), illetve Lipták (75.)
sárga lap: Rácz (57.), Iszlai (94.), illetve Nono (35.), Lázár (36.), Nikházi (55.), Kitl (62.)
        
    Haladás:
    --------
Király (Rózsa, a szünetben) - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács, Iszlai, Rácz (Tóth, 83.) - Németh, Williams, Halmosi (Gaál, 74.)
 
    DVTK:
    -----
Antal - Lázár, Lipták, Karan, Tamás - Dausvili (Griffiths, 67.) - Nikházi, Elek, Nono (Vela, a szünetben), Kitl - Bognár

Az első forduló óta veretlen szombathelyiek a szemfüles Williams révén hamar megszerezték a vezetést a két győzelemmel kezdő, de azóta kétszer vereséget szenvedő diósgyőri alakulat ellen. A 21. percben Németh szép emelésével megduplázta előnyét a hazai gárda, amely továbbra is hatékonyabban futballozott, a túloldalon a piros-fehérek viszont ritkán jutottak el Király kapujáig. A szünet előtt egy mintaszerű kontra végén Rácz is betalált. 

A második félidőt a Diósgyőr kezdte jobban, többször veszélyeztetett, mígnem Lipták fejesével sikerült szépítenie. A bátran támadó vendégek jóvoltából nem csökkent az iram, de több gól már nem született.

A szombathelyiek utóbbi hat meccsükből hármat megnyertek, háromszor pedig döntetlent értek el a DVTK ellen.

.