Előzetes hozzájárulását adta a médiatanács a Pannon Lapok Társasága felvásárlásához

2016.08.01. 13:07

Már csak a Gazdasági Versenyhivatalnak kell rábólintania.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa hétfői ülésén megadta az előzetes szakhatósági hozzájárulást ahhoz, hogy a Mediaworks Hungary Zrt. egyedüli irányítást szerezzen a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.-ben - közölte az MTI-vel az NMHH.

Az ügyletről a végső döntést a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) mondja ki - jelezték. 

A vállalkozások közötti összeolvadások engedélyezésével kapcsolatos versenyhatósági eljárásnál a médiatanács feladata szakhatósági eljárás keretében biztosítani, hogy a médiapiacon részt vevő vállalkozások fúziója esetén egyetlen piaci szereplő se kerülhessen olyan erőfölénnyel járó helyzetbe, amely esetlegesen a tartalomkínálat szűkülését eredményezhetné. A vállalati összeolvadások engedélyezhetősége a GVH jogkörébe tartozik - írták.

A Mediaworks július 4-én jelentette be, hogy megállapodott a Pannon Lapok Társasága megvételéről. Jelezték: a vevő és az Ost Holding GmbH, a PLT tulajdonosa megállapodása után a Mediaworks benyújtotta az ügylet engedélyezésére irányuló kérelmét a GVH-hoz.

A PLT csaknem 9 milliárd forintos árbevételű, 500 munkavállalót foglalkoztató, négy dunántúli megyében (Fejérben, Vasban, Veszprémben és Zalában) jelen lévő cégcsoport, négy megyei napilap - Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap - mellett a Dunaújvárosi Hírlap kiadója, és helyi digitális médiacsatornákat is üzemeltet.

A Mediaworks több mint 16 milliárd forintos éves forgalmával és mintegy 650 munkavállalójával a Nemzeti Sport, a Népszabadság, a Világgazdaság, nyolc megyei napilap, női és gasztromagazinok, valamint digitális médiatermékek tulajdonosa.

Címlapfotó: PLT

.