Ön szerint hány aranyérmet szereznek a magyarok Rióban?

2016.08.05. 19:30

Az egyik sportcsatorna április vége óta szavaztatta az olvasóit.

Az m4sport.hu április végén indított szavazása saját megfogalmazása szerint több, mint reprezentatív: több, mint tíz aranyérmet szerzünk Rióban - legalábbis a portál olvasói szerint.

A több ezer szavazat érkezett ez alatt az idő alatt. A szavazók egyharmad arányban, arra tippeltek, több mint tíz aranyérmet szerzünk a riói olimpián.

Egy önkéntes egy olimpiai ötkarikás napszemüvegben a Rio de Janeiró-i Olimpiai Park bejáratánál 2016. augusztus 5-én, a riói nyári olimpia nyitónapján. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ez a nagynak tűnő tízes határ szám már az első napon realitássá válhat - latolgatja az esélyeket az m4sport.hu -, hiszen hét versenyzőnk is jó esélyekkel indul számában, ahol szombaton már érmet is osztanak:

  • a női judós 48 kg Csernoviczki Éva,
  • a női párbajtőröző Szász Emese,
  • a női légpuskás Miskolczi Julianna,
  • a férfi légpisztolyos Tátrai Miklós,
  • az úszók: Gyurta Dániel 100 m mell, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna 400 m vegyes.

Ha ehhez a veretes névsorhoz hozzávesszük a címvédőinket (Gyurta Dánielen kívül) Pars Krisztiánt, Risztov Évát, Szilágyi Áront, és Kozák Danutát, máris megalapozottnak tekinthetjük az optimizmusunkat.

Ugyanakkor egy százalék szerint egyszer sem leszünk jobbak az összes riválisunknál. Azért sem szabad ezt a számot komolyan venni, mert kettő, illetve három aranyat senki sem jósol.

2012-ben Londonban nyolcszor lehettünk mi a legbüszkébbek a nemzetek közül. Talán éppen ezért, a szavazás során a második legnagyobb tábort azok alkották - ők tizenöt százalékot tettek ki -, akik a bűvös nyolcasra kattintottak.

A hat-hét és kilenc-tíz aranyérmet tippelők is kicsivel tíz százalék fölött vannak, így ha vonunk egy képzeletbeli vonalat fél távon, kijelenthetjük, hogy az m4sport olvasóinak kilencven százaléka több, mint öt aranyérmet jósol.

.