Polgármester, ellenzék és civilek fogtak össze Szombathelyen

2016.08.23. 07:17

Néha ilyen is történik.

"A Joskar-Ola lakótelep ismét egy mérföldkőhöz érkezett, ismét egy örömteli pillanatra szeretném invitálni önöket" - ezzel a mondattal kezdődött az a Csetényi Izabella, a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány Kuratóriumának elnökétől érkezett meghívó, amelyet lapunk az elmúlt szerdán kapott meg. Tárgya pedig az volt, hogy a szombathelyi Mikes Kelemen utca 5-29. közötti tömbbelsőben található játszótéren MagikMe pillangó integráló libikókát telepítettek.

Arról már a szombathely.hu számolt be, hogy hétfőn délután rövid ünnepség keretében avatták fel az eszközt, amelyen együtt játszhatnak mozgássérült és egészséges gyermekek. Az ünnepségen Puskás Tivadar polgármesteren kívül ott volt Csetényi Izabella, Tóthné Talabér Gyöngyi, a Micimackó Óvoda vezetője és Kelemen Krisztián, valamint Szuhai Viktor önkormányzati képviselő, akik azt az összefogást méltatták, amelynek segítségével megvalósult a speciális játszóeszköz létesítése.

A beruházás polgármesteri és képviselői keret felajánlásokból és az alapítvány finanszírozásából valósulhatott meg: 

  • Puskás Tivadar 100 ezer, 
  • Ipkovich György 200 ezer, 
  • Czeglédy Csaba 100 ezer, 
  • Szuhai Viktor 100 ezer forinttal járult hozzá a költségekhez,
  • az alapítvány 137 ezer 303 forinttal, melyet Kelemen Krisztián képviselői keretének maradványérték felhasználásából tudnak finanszírozni.

A nyugat.hu tudósításából tudjuk, hogy a közelben lévő Micimackó Óvodába több mozgássérült kisgyerek is jár, és a közelben található a Bercsényi iskola is, ezért több sérült gyereket nevelő család ezek miatt az intézmények miatt költözik a Joskar-Ola-lakótelepre. Számukra nagy ajándék a libikóka. 

Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

Galéria

.