A Gyirmót legyőzte a Haladást

2016.09.24. 20:12

A Haladás kezdte jobban a találkozót, de nem sikerült előnybe kerülnie.

Az újonc Gyirmót 1-0-s győzelmet aratott Sopronban a Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 11., szombati fordulójában.

A gyirmótiak már öt bajnoki találkozó óta veretlenek, s ezalatt gólt sem kaptak.

OTP Bank Liga, 11. forduló: Swietelsky Haladás-Gyirmót FC 0-1 (0-1)

Sopron, 1485 néző, v.: Iványi
    gólszerző: Sallói (41.)
    sárga lap: Bosnjak (10.), Halmosi (84.), Kovács L. (85.), illetve Csiki (47.)

    Swietelsky Haladás:

Rózsa - Hegedűs, Wils, Polgár (Schimmer, a szünetben), Bosnjak - Iszlai, Kovács L. - Rácz (Tóth M., 65.), Németh M. (Ars, 56.), Halmosi - Williams

    Gyirmót FC:

Sebők - Jancsó, Bojovic, Achim, Présinger - Kiss M., Filkor, Paku - Csiki, Sallói (Simon A., 92.), Vass P. (Szegi, 60.)

A Haladás kezdte jobban a találkozót, de nem sikerült előnybe kerülnie. Később mindkét csapat könnyedén játszotta át a középpályát, ennek ellenére igazán komoly lehetőség egyik fél előtt sem adódott, mert a 16-os előterében ötlettelennek bizonyultak a játékosok. A hazaiak megszerezhették volna a vezetést, ám Williams távolról a keresztlécet találta el, a vendégek viszont gólt rúgtak a szünet előtt egy gyors ellenakció végén.

A fordulást követően is a szombathelyiek futballoztak fölényben, ugyanakkor a gyirmóti kontrák szintén veszélyesek voltak. Egy ilyennek a végén a vendégek majdnem megduplázták az előnyüket, de a kapufa mentett Rózsa helyett. Az újonc a tőle megszokott módon masszívan és hatékonyan védekezett, így sorozatban ötödik bajnoki meccsén maradt érintetlen a kapuja, mivel a Haladás nem tudta gólra váltani fölényét.

.