Együtt a közös célért: több mint százan sportoltak egyszerre a bucsui úton

2016.09.30. 19:27

A Szombathelyi Futóklub szervezésében.

"Szeretnénk ha ezen az útszakaszon békésen elférnének egymás mellett a sportolók, kirándulók és a gépjárművek is" - olvasható az esemény Facebook-oldalán. Czika László fotóival.

Közös sportolást szervezett pénteken délutánra a régi búcsúi útra a Szombathelyi Futóklub, hogy a résztvevők ezzel (futással, kerékpározással, görkorcsolyázással) hívják fel a figyelmet arra, hogy ezen az úton békésen megférnének egymás mellett a közlekedők és a sportolók, ha az autósok közül néhányan jobban figyelnének az itt sportolókra, és nem száguldoznának.

Mint ismeretes, az utat évek óta használják a sportolni vágyók, hiszen forgalom leginkább az „új” bucsui úton van, így adódott a lehetőség, hogy ez a szakasz a sportolók paradicsoma legyen. Azonban a „békés egymás mellett élés” nem mindig valósul meg, nem egyszer balesetveszélyes helyzetek is kialakultak már, ezért az egyik sportoló, Bodorkós Horváth Kata bő egy hónappal ezelőtt az interneten petíciót is indított annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a problémára.

Ez sikerült is, hiszen a témával a legutóbbi szombathelyi közgyűlés is foglalkozott, ám, mint az kiderült, a problémát nem lehet egy tollvonással megoldani.

A péntek délutáni közös sportoláson több mint százan vettek részt. Az esemény jó hangulatban telt. Az a néhány zalaegerszegi túrázó pedig, akik éppen ott voltak, megjegyezték, milyen jó, hogy Szombathelyen ilyen ügyekért is küzdenek az emberek.

Valószínűleg lesz folytatása az ügynek.   

Galéria

.