Magabiztos győzelmet aratott a Videoton a Haladás felett

2016.09.10. 20:11

Pedig lendületesen kezdett a csapat.

A Videoton a második félidőben lőtt három góllal magabiztosan győzte le szombaton a Szombathelyi Haladást a felcsúti Pancho Arénában, a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

OTP Bank Liga, 8. forduló: Videoton FC - Szombathelyi Haladás 3-0 (0-0)

Felcsút, 2183 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Stopira (51.), Feczesin (72.), Géresi (89.)
    sárga lap: Kovács L. (55.), Halmosi (58.)

    Videoton:
    -------- 
Kovácsik - Nego, Vinícius, Fejes, Stopira - Pátkai, Juhász - Oliveira (Suljic 79.), Lazovics, Géresi - Feczesin
    
    Haladás:
    ------- 
Király (Rózsa 74.) - Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Iszlai, Kovács L. - Williams, Rácz B. (Dombi 85.), Halmosi - Ars (Tóth M. 62.)

A forduló előtt harmadik helyen álló Haladás lendületesen kezdte a találkozót, a tizedik percben Ars a vezetés megszerzéséhez is közel állt. Ezután a hazaiak átvették a játék irányítását, de igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk Király kapuja előtt egészen az első félidő utolsó percéig, amikor Pátkai fejelt a vendégkapus kezébe.

A fordulást követően fokozta a nyomást a Videoton, és egy szögletrúgás után Stopira góljával megszerezte a vezetést. A következő negyedórában a fehérvári együttes az újabb gólért, a Haladás az egyenlítésért támadott: a vendégek álltak hozzá közelebb, amikor egy kontratámadás végén Polgár eltalálta a kapufát. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzet "megbosszulta magát", mert a hazaiak egy formás támadás végén Feczesin fejesével megduplázták előnyüket. A székesfehérvári győzelmet Géresi biztosította be.

.