Az újonc 3-0-ra legyőzte a Haladást

2016.10.22. 21:01

Mezőkövesdre került a három pont.

Az újonc Mezőkövesd 3-0-s győzelmet aratott a vendég Haladás felett a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 13. fordulójában.

A mérkőzés játékvezetője, Szabó Zsolt 300. élvonalbeli találkozóján fújta a sípot.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Swietelsky Haladás 3-0 (1-0)


Mezőkövesd, 1500 néző, v.: Szabó Zs.
    gólszerzők: Diallo (38., 50.), Molnár G. (60.)
    sárga lap: Diallo (61.), illetve Kovács L. (45+3.), Rácz (62.)

    Mezőkövesd:
    -----------
Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Mevoungou, Egerszegi - Molnár G. (Sós, 82.), Strestik, Kink (Pauljevic, 82.) - Diallo (Vosahlik, 84.)

    Haladás:
    --------
Rózsa - Schimmer, Wils, Hegedűs, Bosnjak - Kovács L. (Ars, 57.), Iszlai - Rácz, Németh M. (Tóth M., 30.), Halmosi (Dombi, 73.) - Gaál

Kifejezetten eseménydúsan indult a találkozó, ugyanis előbb a Mezőkövesd hagyott ki egy helyzetet, majd nem sokkal később a Haladás. A kezdeti rohamok után is mindkét együttes lendületes támadásokat vezetett, a kapuk felváltva forogtak veszélyben, mindkét hálóőrnek bőven volt dolga. A szünet előtt aztán a hazaiak Diallo révén kétszer is betaláltak, de csak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe, mert a második találatot a jubiláló Szabó Zsolt játékvezető nem adta meg les miatt.

A második félidő mezőkövesdi kapufával indult, de ha Strestiknek centik híján nem is sikerült kapuba találnia, pár perccel később gólpasszt adott a duplázó Diallónak. A vendégek erre Gaál keresztlécet eltaláló szabadrúgásával válaszoltak, majd a csatár újabb lövését Tujvel hárította bravúrral. Az újonc viszont a 60. percre eldöntötte a találkozót a harmadik találattal. A hátralévő időben már mindkét csapat teljesítményén látszott, hogy eldőlt a három pont sorsa, így több gól nem született.

.