Idén ők kaptak Holdbeli csónakos-díjat a Weöres Sándor Színházban

2016.10.15. 07:58

Hagyományosan októberben, a színház születésnapján - 2016-ban a kilencedik - egy színész és a technikai személyzet egy tagja veheti át a Weöres Sándor Színház Szenátusa által alapított Holdbeli csónakos-díjat az előző évadban végzett munkájáért.

Hagyományosan októberben, a színház születésnapján - 2016-ban a kilencedik - egy színész és a technikai személyzet egy tagja veheti át a Weöres Sándor Színház Szenátusa által alapított Holdbeli csónakos-díjat az előző évadban végzett munkájáért. Ehhez csatlakozott a színház fő támogatója, az Opel Szentgotthárd Kft. 2013-ban a Holdbeli csónakos-díj-Opel különdíjjal.

Október 14-én, az évad első nagyszínpadi bemutatója, a William Shakespeare: Ahogy tetszik című előadás után adta át a díjakat a Weöres Sándor Színház Szenátusának két tagja, Fejes Péter és Kolbenheyer Ottó.

A 2015/2016-os évad Holdbeli csónakos-díját a színészek titkos szavazása alapján a színészek között Endrődy Krisztián színész, a technikai személyzetből M. Kapornaki Rita rendezőasszisztens kapta.

Idén a Holdbeli csónakos-díj-Opel különdíjat a közönség voksai szerint Jámbor Nándor színész, a színészek szavazatai alapján Móri Csaba rendezőasszisztens-koreográfus-asszisztens érdemelte ki.

Korábbi díjazottak:

  • 2011: Csonka Szilvia színésznő, Černay Štefan helyettes színpadmester
  • 2012: Orosz Róbert színész, Nagy Kornél kellékes
  • 2013: Bajomi Nagy György színész, Kiss Zoltán világosító
  • 2014: Nagy Cili színész, Balogh Lívia súgó és Kottán Éva fodrász
  • 2015: Trokán Péter színész, Jenei Ágnes kellékes

Forrás és fotó: A Weöres Sándor Sínház honlapja

.