Ifjúsági és serdülő nemzetközi asztalitenisz bajnokság helyszíne lesz Szombathely

2016.10.28. 16:05

Jövő szerdától vasárnapig negyedik alkalommal rendezik meg Szombathelyen a Magyar Ifjúsági és Serdülő Nemzetközi Asztalitenisz Bajnokságot, amely a nemzetközi szövetség (ITTF) körverseny sorozatának idei utolsó állomása.

A viadalnak, amely az ITTF prémium kategóriás körversenye, a Sugár úti Aréna Savaria sportcsarnok ad otthont, a tornán négy földrész 49 országának 359 sportolója lép asztalhoz - közölte az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Paár Dávid, a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) sportigazgatója.

Hozzáfűzte, Franciaországtól, Németországon át, Japánon és Kínán keresztül az Amerikai Egyesült Államokig neveztek versenyzők a pénzdíjas tornára, amelyet ingyenesen tekinthet meg aszombathelyi közönség.

A kép a sajtótájékoztatón készült. Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor 

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy ismét a vasi megyeszékhely lehet a helyszíne a nemzetközileg is elismert versenynek, amelynek köszönhetően szavai szerint Szombathelyen is egyre nagyobb az érdeklődés az asztalitenisz iránt.

Kalmár Attila, a szervezésben és lebonyolításban közreműködő Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy a Magyarország versenyhelyszínként is visszatért az asztalitenisz nemzetközi világába, hiszen Budapesten egy héttel ezelőtt felnőtt Európa-bajnokságot rendeztek, 2019-ben pedig a világbajnokság helyszíne lesz a magyar főváros.

Szarka Tibor, a Szombathelyi Asztalitenisz Kör elnöke arra hívta fel a figyelmet, mindenképp érdemes kilátogatni a szombathelyi versenyre, hiszen a nemzetközi mezőny nagyon erős, a jövő világbajnokai is minden bizonnyal a játékosok között vannak, ráadásul a magyar csapat is a maximális létszámban vesz részt a versenyben, amely 22 asztalon zajlik.

.