Mickey egértől a félmeztelen Darth Vaderig - ilyen volt a gólyaavató a Bolyaiban

2016.10.08. 14:04

Czika László fotóival.

A kilencedikes diákok már egész héten különböző finomságokkal kényeztették a tizedik osztályosokat, de az igazi móka csak a pénteki gólyaavatóval kezdődött.

A zsűrik bemutatása és bevonulása után az indulók és az osztálytáncok következtek. A tornacsarnokban már ekkor is fantasztikus volt a hangulat. A három osztály mindegyike kitett magáért. Az osztályfőnökök izgultak diákjaikért, volt amikor egy feladatban is részt vettek. Az avató alatt folyamatosan szólt a zene, és fokozták a hangulatot a gólyák is, ugyanis folyamatosan ösztönözték osztálytársaikat.

Az avatón résztvevők külsejükkel sem okoztak csalódást: voltak lánynak beöltöztetett fiúk, "tiszteletét tette" Mickey egér, a félmeztelen Darth Vader, sőt még Szörnyella De Frász is.

Minél inkább közeledett a rendezvény vége, annál nagyobb volt az izgalom. A két műsorvezető zseniálisan vezényelt, folyamatosan vicceikkel szórakoztatták a diákokat.

Az eredmenyhirdetés feszült volt, de a feszültségnek az öröm és a gartulációk vették át a helyét, amikor kiderült, hogy a gólyaavatót a C osztály nyerte meg. A rendezvény az esküvel zárult. A kilencedikesek most már "rendes" tagjai a Bolyai iskolának.

Cikk szerző:Benczik-Hrncsár Áron

Galéria

.