Az LuK Savaria Kft. támogatásával kaptak védőköpenyeket a Markusovszky kórház orvosai

2016.11.24. 13:06

A Schaeffler-csoporthoz tartozó LuK Savaria Kft. 2 millió 500 ezer forintos, illetve a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház 106 ezer forintos támogatásával, a Vas Megyei Markusovszky Kórházért Alapítvány tizenhárom darab röntgen kötényt és pajzsmirigy védőt vásárolt a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Traumatológiai Osztályán dolgozó orvosok részére.

A beszerzett MAVIG Rtg kötény (Comfort 660 NovaLite) könnyített kivitelű 0,5Pb ólomtartalmú védőköpeny, amely kényelmes viseletet biztosít felhasználójának. A széles vállpántok biztosítják a könnyű le-és felvételt, az ergonómikus kialakítás pedig a rövid, illetve hosszú távú időszakra is kényelmes viselet, mivel jól idomul a test formájához. A széles vállpántok a súlyelosztásban is nagy szerepet játszanak, ezáltal a gerincoszlopra mért terhelés csökken. Az Xray fedőborítás speciális anyagösszetétele létrehoz egy hatékony védőgátat, mely megakadályozza, hogy a kórokozók megtapadjanak a felszínen, szerkezete taszítja a folyadékot. A speciális összetétel közömbösíti az esetleges mikroorganizmusok növekedését a felszínen.

A támogatás csütörtöki ünnepélyes átadásakor Michael Reinig, az LuK Savaria Kft. Ügyvezető igazgatója elmondta „a megye egyik legnagyobb foglalkoztatójaként nemcsak munkavállalóink, hanem a megye lakosságának megfelelő és magas színvonalú egészségügyi ellátása valamint a korszerű egészségügyi környezet is fontos vállalatunk számára, ezért támogattuk a kórházat a felszerelés megvásárlásában”.

Galéria

.