Négy nyeretlen meccs után ezúttal győzött a Haladás

2016.11.26. 17:38

A Haladás 1-0-ra nyert a Debrecen ellen ideiglenes otthonában, Sopronban a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 17. fordulójában.

A szombathelyi együttes négymeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le a győzelemmel.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Swietelsky Haladás-Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Sopron, 1147 néző, v.: Szabó Zs.
    gólszerző: Ars (53.), 
    sárga lap: Iszlai (51.), Ars (58.), illetve Jovanovic (25.), Filip (35.)

Archív. A szombathelyi Gaál Bálint (elöl) és a diósgyőri Dausvili Murtaz a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. november 19-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

    Haladás:
Gyurján - Polgár, S. Wils, Hegedűs, Bosnjak - Tóth M. (Jagodics M., 81.), Iszlai, Gaál - Rácz (Dombi G., 90.), Halmosi - Ars (Overgoor, 72.)

    DVSC:
Danilovic - Jovanovic, Szatmári Cs., Brkovic, Völgyi (Horváth Zs., 59.) - Filip (Takács, 78.), Tőzsér, Szakály P. (Mészáros, 71.), Bobko - Holman, Vittek

A kezdés előtt a vasi klub vezetői 350. NB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötték Halmosi Pétert, valamint a válogatottól visszavonult kapust, Király Gábort.

Mindkét csapat lendületesen kezdett, a vendégeknek volt több helyzete, majd a félidő utolsó harmadában kiegyenlítettebb lett a játék. A szünetig nem esett gól.

A fordulás után a Haladás egy szögletet követően, a holland Sjoerd Ars fejesével megszerezte a vezetést. A gól kissé megfogta a debrecenieket, akik azonban néhány perc után "magukhoz tértek", és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A hajrához közeledve kapufát is lőttek a vendégek, a gól azonban nagy fölényük ellenére nem jött össze, így hazai sikerrel zárult a meccs. A Haladás fiatal kapusa, Gyurján több bravúrt is bemutatott az utolsó percekben.

.