Hat műszaki mentéshez és egy tűzhöz vonultak a tűzoltók Vas megyében a hétvégén

2016.12.19. 10:44

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója.

Szombat

Frontálisan ütközött két személygépkocsi a 88-as számú Sárvárt elkerülő útszakaszon szombaton. A helyszínre a sárvári hivatásos tűzoltók vonultak, ahol az ütközés következtében az egyik jármű utasa kirepült a gépjárműből, a gépkocsi vezetője életét vesztette a balesetben. A másik gépjármű két súlyosan sérült utasát a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, és adták át őket a mentőszolgálatnak.

Fotó: Paor-Smolcz András / Sárvári Tűzoltó-parancsnokság

A mentőszolgálat kért segítséget Szombathelyen szombaton, ahol a lakásban egy rosszul lévő személyhez nem tudtak bejutni. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a mentőknek sikerült a lakásba bejutni, az egység a beteg mozgatásában segédkezett, akit kórházba szállítottak.

Vasárnap

Rosszul lett egy személygépkocsi vezetője, emiatt villanyoszlopnak ütközött Szombathely belvárosában vasárnap délután. Az ütközés erejétől kidőlt az oszlop és a gyalogosjárdára esett. A kocsiban utazó két ember el tudta hagyni a gépjárművet, nem sérültek meg. A helyszínre a szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak, a közlekedési baleset helyszínét lezárták és a járművet áramtalanították.


Egy idős személy hunyt el vasárnap a lakásában Szombathelyen. A helyszínre vonuló szombathelyi hivatásos tűzoltók szén-monoxid-koncentráció mérést, a helyszínre kiérkező gázszolgáltató szakemberei földgáz-koncentráció mérést végeztek. A lakásban a gázszolgáltatást elzárták, további tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. 


Négy ember rekedt Szombathelyen, egy tízemeletes épület liftjében tegnap, a felvonó a negyedik és az ötödik szint között állt meg. A helyszínre vonuló szombathelyi hivatásos tűzoltók a liftajtót kinyitották, a bennrekedteket kimenekítették, a beavatkozás után liftajtót visszazárták, majd értesítették a problémáról a lift működtetőjét a további balesetveszély elkerülése érdekében.


Tűzifa és papír gyulladt ki vasárnap Jákon, egy ház kazánhelyiségében. A helyszínre a szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók vonultak, a tüzet rövid idő alatt eloltották. A lángok más helyiségekre nem terjedtek át, de az elektromos vezetékek sérülése miatt a fűtési rendszer üzemképtelenné vált, ezért a házban lakó négy felnőtt és egy gyerek rokonokhoz költözött. Személyi sérülés a tűz következtében nem történt.


Egy idős asszony segítségére siettek a szombathelyi hivatásos tűzoltók tegnap: a nő elesett, segélykiáltását szerencsére szomszédja meghallotta, ő hívta a műveletirányítást. Az egység kiérkezésével egyidőben a hozzátartozók is a helyszínre értek és kinyitották a lakást. A tűzoltók az asszonyt lehozták az emeletről és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

.