Már mindenki megnézheti az elhíresült Szent Márton-festményt a Szombathelyi Képtárban

2016.12.02. 16:12

Csütörtökön este ugyanis megnyílt Bekay Nagy Maya kiállítása, az alkotások között azzal a képpel, amelyet a festő a Szent Márton-emlékév tiszteletére készített.

"A művésznő számos érdekes festményét, rajzát és akvarelljét tekintheti meg a nagyközönség" - fogalmazott híradásában a szombathely.hu. A kiállítást Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg.

A szentmárton.hu ajánlójában azt írja, az Olaszországban élő művésznő festményei, akvarelljei, rajzai különlegesen erős érzelmi kifejezőerővel bírnak, mindent átható expresszivitást árasztanak. Ikonjai az igazság és szépség vallásos megjelenítései, szépségük a festőművésznő által megjelenített hit szépségében rejlik. Bekay Nagy Maya a magyar spiritualitást európai spiritualitásként értelmezi.

Mint ismeretes, a nyugat.hu napokban megjelent cikkében számolt be arról, hogy "szombathelyi művészek sora háborodott fel, és adott hangot annak a véleményének, mennyire vállalhatatlan Bekay-Nagy Maya szent mártonos festménye, amit több mint egy hete a Szombathelyi Képtár külön sajtótájékoztatón magasztalt fel."

Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

.