Tüzek és életmentő szén-monoxid-érzékelő az ünnepek alatt Vas megyében

2016.12.27. 08:59

A karácsonyi ünnepek három napján hét tűzesethez és három műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltói - derül ki a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság híradásából.

Melléképület és a benne tárolt személygépkocsi, valamint fatároló gyulladt ki Felsőszölnökön december 24-én hajnalban. A helyszínre a körmendi hivatásos tűzoltók, a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a szentgotthárdi és alsószölnöki önkéntes tűzoltók vonultak. A tűz lakóépületre történő átterjedését két vízsugárral és kézi szerszámokkal megakadályozták. Személyi sérülés nem történt, a tűz helyszínén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét végzett.

Az étolaj gyulladt meg a tűzhelyen december 24-én Szombathelyen. A tüzet a szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók eloltották, személyi sérülés nem történt.

Hulladék égett Gencsapáti közelében a 87-es számú főút melletti árokparton december 24-én. A tüzet a szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el, személyi sérülés nem történt.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő december 24-én délután Szombathelyen. A fürdőszobai fűtőberendezésből visszaáramló mérgező gázt a szombathelyi hivatásos tűzoltók mérőműszere is mérte. A lakást kiszellőzették, a fűtő berendezés műszaki felülvizsgálatig a gázszolgáltató a gázszolgáltatást megszüntette. Személyi sérülés nem történt, a lakók a hiba elhárításáig rokonaikhoz költöztek.

Koszorú gyulladt ki Cákon a temetőben. A tüzet a cáki önkéntes tűzoltók oltották el, személyi sérülés és anyagi kár a síron nem keletkezett.

Illusztráció. Fotó: Mihádák Zoltán (MTI)

Tetőszerkezet fagerendái gyulladtak meg és izzottak Sorokpolányban egy családi háznál december 24-én este. A helyszínre a szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a kémény melletti gerendák tüzét egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével eloltották. Személyi sérülés nem történt, a lakók elhelyezéséről gondoskodni nem kellett.

Ajtónyitáshoz vonultak a szombathelyi hivatásos tűzoltók december 25-én este Szombathelyen. A lakó a telefonhívásra nem reagált, az érte aggódó rokonok hívták a tűzoltókat a lakásba történő bejutáshoz, azonban az ajtót a tűzoltók kiérkezéséig a lakásban lakó idős személy kinyitotta. Személyi sérülés nem történt.

A mentőszolgálat kérésére vonultak a vépi önkéntes tűzoltók Vépen december 26-án egy családi házhoz. A lakásban az egyedül élő személy elesett, a tűzoltók a bejárati ajtót kinyitották, a sérült személyt a mentőszolgálatnak átadták.

Tíz emeletes épület lépcsőházi alagsorában égtek reklámújságok és papírhulladék Szombathelyen december 26-án este. A helyszínre a szombathelyi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonultak kiemelt fokozatban, akik a tüzet egy vízsugárral oltották el. A kialakult füst miatt az épületből két felnőttet és egy gyermeket hoztak ki az egységek, őket füstmérgezés gyanújával a mentőszolgálat a kórházba szállította. A tűzoltók a lépcsőházat kiszellőztették, egyéb intézkedésre nem került sor. A tűz következtében a műanyag bejárati ajtó, az előtér burkolta, valamint a levéltároló szekrények károsodtak. A tűzeset helyszínén a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét végzett.

.