Csak félszívvel támogatja a melegeket a Facebook?

Alon/Mashable

2017.06.21. 07:37

Kedves idős meleg pár, leszbikus pár gyerekkel, szivárványos szívecskék, ilyesmit tartalmaz a Facebook júniusra kiadott matrica-frissítése. De nem mindenkinek elérhető, mert hát az üzlet az első.

Hagyományosan minden évben júniusban és júliusban tartják világszerte a Pride rendezvényeket, ahol a a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség tagjai demonstrálnakaz elfogadásért, az egyenlő jogokért és a megkülönböztetés ellen. A cikk végén szavazhat is egyet a témában.

A Facebook idén az alkalomra szivárványos matricákkal lepte meg a felhasználókat, ugyanakkor ez a funkció gyanúsan hiányzik azoknak profiljairól, akik olyan országokban élnek, amelyek az LGBTQ közösség tagjait elnyomják.

Ez persze egyből spekulációkhoz vezetett, mely szerint ezzel  a Facebook épp hogy az elnyomó rezsimeket támogatja a megkülönböztetéssel.

Többen azon spekulálnak, hogy az olyan országokban, mint Szingapúr és Majazia, a közösségi portál szándékosan rábólint az anti-LGBTQ politikára.

Az üggyel kapcsolatban a Facebook alelnöke, Alex Schultz azt nyilatkozta hogy a cég még csak  "teszteli" a szolgáltatást, bár nem határozta meg a teszt időtartamát.

Sokak szerint a matricák ilyen módon való bevezetése igazán nem nevezhető bátor tettnek a médiaóriás részéről.

Magyarországon amúgy elérhetőek a Facebookon a LGBTQ-matricák.

 

 

.