MSZP: Keménydrog-függő az egyik szombathelyi városvezető (frissített)

2013.09.24. 13:05

A Fidesz visszautasítja a vádakat.  

A Fidesz visszautasítja a vádakat.


 

Megdönthetetlen bizonyítékaink vannak – mondja Czeglédy Csaba. Akkor hozzák  nyilvánosságra, ha két napon belül nem mond le az illető.

Szombathelyen már megszoktuk, hogy a választási kampányba kriminális elemek is rendesen szövődnek.

Úgy tűnik, most sem lesz ez másként.

Czeglédy Csaba kedd délelőttre rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a szombathelyi városháza előtt.

A szocialista frakcióvezető elmondta: tavasszal nem véletlenül porolta le a Jobbik korábbi ötletét a párt, mely szerint a képviselők önként végeztessék el a drogtesztet.

Ugyanis több helyről az az információ érkezett, hogy a szombathelyi fideszesek közül többen élnek a kábítószerekkel.

Czeglédy Csaba


- A mai viszonyok közül ezen még nem csodálkoznánk, de egy-két héttel ezelőtt először csak információt kaptunk arról, hogy egy fideszes városvezető keménydrogfüggő, majd néhány nappal ezelőtt erről egy illető egyértelmű bizonyítékokat is átadott – közölte a politikus.

Hozzátette: a felvételek hitelességéről meggyőződtek, kétséget kizáróan egy szombathelyi fideszes városvezető látható a felvételen keménydrog-fogyasztás közben.

Czeglédy közölte: a szocialista frakció 48 órás ultimátumot ad ez érintett politikusnak, hogy mondjon le a pozíciójáról, mivel „egy droggal élő, drogfüggő ember ne irányítson egy 80 ezres várost”.

Ha az illető lemond, a felvételeket (fotók és videók) nem hozzák nyilvánosságra, de a bizonyítékokat akkor is átadják a rendőrségnek, hiszen a keménydrogokhoz csak illegális úton lehet hozzájutni.

„Véget értek azok az idők, hogy politikusok, közéleti szereplők lemezszekrénybe teszik egymásról a bizonyítékokat, majd utána ezekkel tartják egymást sakkban. Én azt a generációt képviselem, amely tiszta vizet szeretne önteni a pohárba” – mondta Czeglédy -, hozzátéve, hogy „nem fogunk semmit a szőnyeg alá söpörni”.

A frakcióvezető közölte: a bizonyítékok egy korábbi felhívásra érkeztek. Nyár elején a frakció egymillió forintot ajánlott fel annak, aki bizonyítékot szolgáltat a városban keringő hírekre.

A szombathelyi Fidesz - MPSZ szervezete kedden délután az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.
 

Egy jogerősen szabadságvesztésre ítélt szocialista politikus vádaskodik

A szombathelyi Fidesz visszautasítja Czeglédy Csaba szocialista politikus rágalmazását és fenyegetőzését. Felháborító, hogy olyan, mint Czeglédy Csaba, akit korábban adócsalás miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek, egyáltalán az MSZP-ben aktívan politizálhat.

Fidesz-MPSZ Szombathelyi Szervezete

.