Hirdetés

Hirdetés

Fókusz

Széllel szemben: Tisztaszoftveri furcsaságok

2004.03.31

Tisztaszoftver néven új programot indított az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM). A minap megjelentetett közlemény nyomán az a pikáns helyzet állt elő, hogy a minisztérium gyakorlatilag hivatalosan beismeri, hogy a magyar oktatási intézmények eddig folyamatosan bűncselekményt követtek el. Más furcsaságok is vannak.

Utazás 2004 - Mit teszünk a kirakatba?

2004.03.22

Vasárnap zárta kapuit Magyarország legnagyobb idegenforgalmi seregszemléje, az Utazás 2004 kiállítás. A Savaria Karnevál képviselői elégedetten nyilatkoztak az érdeklődésről, pedig akár panaszkodhattak is volna a méltatlan körülmények miatt. A pletykák szerint nagyon nagy bajban van a Balaton, viszont nyomul az Alföld. Helyszíni beszámolónk és

A Vas Népe a neten (2): Az újság reagálása cikkünkre

2004.03.08

Hétfőn jelent meg a Vas Népe online kiadásával kapcsolatban. Az írásra reflektált Török Tibor, a Vas Népe és a PLT online koordinátora. Levelét megosztjuk olvasóinkkal.

Ingyenes hangos angolszótár az interneten

2004.03.03

Ha ez így folytatódik, lassan eljön a kommunizmus. A múltkor felett örvendeztünk, most meg egy ingyenes beszélő online szótárra bukkantunk. Az egyelőre angol-magyar-angol kivitelben elkészült verzió ráadásul le is tölthető. Az is ingyenes.

Gazdatiltakozás: Útban vannak?

2004.02.16

Csendesen szomorkás hangulatban ácsorognak a hidegben a gazdák Zanat és Nemesbőd között. Roppant magányosnak tűnnek ott a mezőszélen, ahogy a havas eső egykedvűen veri a fekete gyászlobogóikat. Helyszíni tudósításunk a mezőgazdasági tiltakozás első napjáról.

Baloldali old school: Horn Gyula megmondta

2004.03.24

Ennyire kacskaringós a szocialisták észjárása? Vagy éppenséggel ennyire tanácstalanok? Mindenesetre az MSZP az EU-választások előtt ismét elővette Horn Gyulát a sifonérból. A veterán politikus kedd délután lakossági fórumon vett részt Szombathelyen.

Franchise: Mentőöv lehet kisvállalkozásoknak

2004.03.12

A szakemberek már több mint tíz éve próbálják megértetni a vállalkozókkal, hogy az uniós csatlakozással megnyíló, multikkal megspékelt piacon a magányos kisvállalkozók túlnyomó része esélytelen. Az egyik megoldás a franchise: Szombathelyen például így működik az Írókéz, a McDonald’s, a Diego, a Photo Hall vagy a Lady Moletti. A szövetség főtitkárát kérdeztük.

Monopoly: A Vas Népe a neten

2004.03.07

A múlt héten új szereplővel gazdagodott a Vas megyei hírszájtok amúgy kurta sora. Hosszú évek előkészületei után a megyei napilap is megjelent az interneten. A végeredmény olyan, mint maga a Vas Népe. Óvatos, racionális, sima. És multinacionális.

"Csak zsozsót ne kérjél!" - Elfogadták Szombathely költségvetését

2004.02.27

Csütörtökön hosszas vita után elfogadták a város költségvetését a képviselők. Pénteken délelőtt a szokásos közgyűlés utáni sajtótájékoztató-hegyeken az ALON is jegyzetelt szorgalmasan. Az igazi kérdés az, hogy mit fog tartalmazni a két héten belül elkészülő 600 milliós „Ipkovich-csomag”.

Utógondozatlanság: Rozsdás honlapok Vas megyében

2004.02.02

Mindannyian tapasztaltuk, hogy az internet tömve van elhanyagolt oldalakkal. Nem kivétel ez alól szűkebb régiónk sem. Településeink, szervezeteink, vállalataink egy része láthatóan azon verseng, ki tudja kínosabbnál-kínosabb frissességű honlappal égetnie magát. Erős a mezőny.

.