Hirdetés

Hirdetés

Fókusz

Várkertfürdő, Pápa

2004.01.22

Pápán van fürdő? – kerekedik a szemük csodálkozva mindazoknak a szerencséseknek, akiknek elkezdem mesélni az élményeket. Van, bizony, nem is akármilyen. A közelmúltban nyílott pápai fürdő talán kevésbé előkelő, mint vetélytársai, ám van néhány nagyon szerethető vonása.

A karácsony fókuszpontjai

2003.12.21

Hétvégi tanulmányutunk során nyitva tartottuk a szemünket és a fényképezőnket. Karácsonyi csomópontokra vadásztunk az ünnepek lázától felbolydult vasi megyeszékhelyen. Íme a Jézuska-várás fél tucat zavarba ejtő mellékszála, politikai fakereszttel, Fő téri esztrád zenével, burgenlandi nyugdíjasokkal, télapósipkás mobilokkal.

Jövővázlat foltokkal: Lamperth Mónika Szombathelyen

2003.12.04

Főként a közigazgatás szerkezének átalakításáról beszélt csütörtök délután a szombathelyi városházán Lamperth Mónika belügyminiszter. A kistérségek jövőjéről sokat megtudtunk, a régiók és a megyék sorsáról viszont annál kevesebbet. Nem volt rá idő.

Agrárfórum: Mozgó csónakból repülő vadkacsákra lőni

2003.11.27

Az Alon mezőgazdasági ügyekért felelős deszantegysége ismét agrárfórumom járt. Az ilyen sajátos hangulatú szakmai fórumokon rajzolódik ki igazán, min is mennek keresztül a magyar gazdák, s mi vár még rájuk a jövőben. Mellbevágó információk az EU-csatlakozás káoszáról és az élelmiszeripari minőségekről.

Velem - Elbújni jó

2003.11.04

Dunántúl legmagasabb hegye, az Írottkő szomszédságában szerényen megbúvó Velem település bár közel egy évszázada áll a turizmus középpontjában, valami csoda folytán meg tudta őrizni báját és természetes romlatlanságát.

Kedvenc képeink 2003-ból

2004.01.01

Vicces lenne, ha négyhónapos weblapként nagy visszanézésekbe bocsátkoznánk, meg amúgyis jobban szeretünk előre nézni. De tekintettel az új évre mégis megállunk egy szusszanásnyit. Közzé tesszük az ALON rövid történetének számunkra kedves fényképeit, rövid indoklásokkal.

Sulinet Expressz-káosz: Vissza a hiánygazdaságba?

2003.12.08

Egyesek szerint kissé szervezetlen, mások szerint totálisan kaotikussá vált év végére a Sulinet Expressz. Az biztos, hogy egyre több a csalódott, lógó orral távozó vásárló, de az eladók tűréshatára is alaposan próbára van téve. Mi Szombathelyen néztünk körül, mi is van a médiából áradó sikerpropaganda mögött. Volt mit nézni, utoljára talán az úgynevezett szocializmusban volt ilyen.

A drágább szállásokat keresik Vas megyében

2003.12.02

November közepén láttak napvilágot azok a statisztikák, melyek szerint leépülni látszik a magyar idegenforgalom - legalábbis a vendégéjszakák számát tekintve. Mi Vas megye néhány ismert szállásán érdeklődtünk, mi a helyzet errefelé. A kapott válaszokból az rajzolódik ki, hogy itt már régen nem árverseny dönt.

Gazdafórum az Unióról - Teccikérteni?

2003.11.07

Fogták a fejüket erősen a vasi gazdák az EU követelménylistájának hallatán, miközben a Vas Megyei Agrárkamara előadásán tájékoztatták őket a várható támogatási feltételrendszerről. Az biztos, hogy a mezőgazdaságban szemléletváltásra van szükség, mégpedig igen gyorsan. Helyszíni beszámolónk, amelyből már az EU hűvös lehelete árad.

Tánczos Gábor ügyében lépett a strasbourgi bíróság

2003.10.17

Az utóbbi évek egyik legellentmondásosabb bírósági ítélete, a körmendi gyermekgyilkosság ügyében újabb fejlemény történt. Strasbourgi kérésre az Igazságügyi Minisztériumnak most kommentálnia kell Tánczos Gábor ügyvédje által benyújtott kérelmet. Háttérinformációk.

.