Hirdetés

Hirdetés

Fókusz

Aranypatak Vendéglő, Bozsok

2003.10.14

A töltött káposzta nyomában érkeztünk a határmenti kis falu ismert éttermébe. Az említett ételt végül itt sem leltük, de a hely mégis vonzónak találtatott. Zamat, nyugalom, családiasság, osztrák alsóközép.

A szélessávú internet jövője Vas megyében

2003.09.25

A három legnagyobb érintett cég illetékeseit kérdeztük, hogyan alakul a megyében a szélessávú internet jövője az elkövetkezendő években. A válaszokból úgy tűnik, az ár nem fog csökkeni, s a kisebb falvaknak még várniuk kell egy jó darabig. Az üzlet azonban mozgásban van, Szentgotthárd, Bük és Vasvár például nemsokára alaposan begyorsulhat.

Autómentes nap 2003 - Az érdektelenség sivataga

2003.09.21

Az autómentes napnak jó esélyei vannak, hogy letaszítsa a képmutatás trónusáról a műfaj bajnokát, a nőnapot. Ez utóbbinak legalább van valami hozadéka pár szál virág és egy legális céges ivászat képében.

Letették az alapkövet: Medgyessy Péter Szombathelyen

2003.09.04

Miniszterek, képviselők, fúvósok, táncosok. Medgyessy Péter, Kiss Péter és Gyurcsán Ferenc is letette a leendő új sportcsarnok alapkövét jól. Kaptunk 10 milliót. Egy ember tüntetett, de ő meg lett viccelve.

Savaria Karnevál: Felvonulás és levonulás

2003.08.24

Jöjjön hát az idei utolsó karneváli beszámoló, Töki Pompos-oknyomozással, rabszolgavásárral, fáklyás felvonulással és vasárnappal. Merészelünk értékelni és tanulságokat levonni.

Schüssel és Medgyessy Szombathelyen

2003.09.27

A hazai és nemzetközi sajtóban mérsékelt publicitást kapott a magyar és az osztrák kormányfő szombathelyi találkozója. A város számára azonban kétségtelenül rangot, önbizalmat jelenthet a csúcs, már csak azért is, mert az előző városvezetés alatt mértékadó politikus nem járt Szombathelyen.

10 éves az Anima Sound System - Interjú Prieger Szabolccsal

2003.09.22

Szeptember 27-én este, az Emlékműnél ünnepli 10 éves születésnapját a város legismertebb szellemi exportja, az Anima Sound System. Kevesen tudják, hogy a zenekarnak ma már csak egyetlen tagja lakik Szombathelyen. A médiának csak ritkán megnyíló Prieger Szabolcs adott némileg rendhagyó interjút az ALON-nak.

Bin Laden-mappa: Egy titokzatos élet

2003.09.11

Úgy tűnik, a szeptember 11-et ismét megúsztuk terrorcselekmények nélkül. Mégis: Oszama bin Laden igazat szólt, amikor két éve kijelentette, Amerika meg fogja tanulni, milyen is rettegésben élni. Ki ez az ember, aki két éve sakkban tartja a nyugati világot? Részletes életrajzát a BBC néhány napja megjelentetett írása nyomán adjuk közre.

Jó szerencsét, Narda!

2003.08.31

A szombat délutáni nardai antilignit tüntetésen kiderült, a Nógrádszén kft-nek csak akkor van esélye a győzelemre, ha cirka akkora érdekérvényesítő képességekkel rendelkezik, mint a Microsoft. Másrészről: ha lesz itt bánya, az minden eddiginél szomorúbb képet fest a magyar közállapotokról. Helyszíni beszámolónk.

Beköszönünk illedelmesen: kop-kop

2003.07.16

Kedves Olvasónk! Ilyenkor, a kezdet kezdetén illik egy beköszöntőfélével előrukkolni, amelyben a szerkesztők közhírré tétetik, hogy ők milyen okosak meg rendesek. Így nekünk mint a legifjabb szombathelyi sajtóterméknek szintén ildomos mondanunk valami kedveset és szépet. Mindazonáltal aggodalomra semmi ok, nem leszünk hosszúak, kattintson hát a tovább gombra bátran.

.