Folyamatosan biztosítják a kórházi ellátást Körmenden

2010.01.21. 14:30

A polgármester arra reagálva adott ki erről közleményt, hogy a szakmai befektető, a Medisyst szerint a város egy olyan cégnek kívánja átadni az üzemeltetést, amely nem rendelkezik a működtetéshez szükséges engedélyekkel.

Körmend önkormányzata február elseje után is biztosítja a Batthyány Strattmann László kórház működését és a betegellátás folyamatosságát - közölte Bebes István (Fidesz) polgármester csütörtökön az MTI-vel.Bebes István utalt arra: Körmend önkormányzata a Dr. Batthyány Strattmann László Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. bejelentése és a szükséges egyeztetések után döntött úgy, hogy a kórház működtetését 2010. február 1-jével átveszi. A működtetést akkortól a kizárólagos tulajdonában lévő Körmendi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. útján látja el. A gazdasági társaságot a Vas megyei cégbíróság bejegyezte, az 2010. január 1-jétől működik, a kórház működtetését azonban csak 2010. február 1-től fogja ellátni - tette hozzá.

A polgármester kiemelte: az önkormányzat a legfontosabb feladatának azt tekintette, hogy beszerezze a szükséges hatósági működési engedélyeket, majd megkösse a finanszírozási szerződést az Egészségbiztosítási Pénztárral. Leszögezte, hogy a szükséges hatósági engedélyek kiadása folyamatban van, azok február 1-jére rendelkezésre fognak állni, tehát a kórház jogszabályoknak megfelelő zavartalan működése biztosított lesz.

Kitért arra, hogy az önkormányzat természetesen a 2004-ben megkötött szerződések alapján, a korrekt elszámolást megkövetelve folytatja a további egyeztetéseket a jelenlegi szolgáltatóval, illetve beruházóval. Ezek a tárgyalások azonban nem lehetnek akadályai annak, hogy a szolgáltatás biztosítása folyamatos legyen, azaz az új szolgáltató 2010. február 1-jétől a szolgáltatást biztosítani tudja - fűzte hozzá Bebes István.
"Éppen ezért felháborítónak tartjuk, hogy a sajtón keresztül próbálnak nyomást gyakorolni az önkormányzatra, s teszik mindezt úgy, hogy a lakosság számára megtévesztő és félrevezető sajtóközleményt adnak ki - írta.

A polgármester hozzátette: Körmend önkormányzata felelősséget visel a városban és a környéken élők egészségügyi - kórházi ellátásának - biztonságáért és folyamatosságáért. Ugyanakkor szakértők igénybevételével folytatja le az átadás-átvételi eljárást, a pénzügyi átvilágítást, és ennek eredményeképpen a jogos követeléseket elismeri, de egyetlen olyan forintot sem hajlandó közpénzből kifizetni, amely kétséges követelésekből, illetve szerződésekből eredhet - áll a közleményben.

.