Hirdetés

Fürdőfejlesztés a Győr megyei Hegykőn

2013.04.06. 09:54

Száznegyven millió forintos beruházás keretében, európai uniós támogatással fejlesztették a gyógyászati és a rekreációs szolgáltatásokat a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykő termál- és gyógyfürdőjében.

Hirdetés

Száznegyven millió forintos beruházás keretében, európai uniós támogatással fejlesztették a gyógyászati és a rekreációs szolgáltatásokat a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykő termál- és gyógyfürdőjében - mondta  Radovits Tibor, a fürdő ügyvezetője az MTI-nek.

    Az osztrák határ közeli település fürdője évente 160 ezer vendéget fogad, látogatói nagyobbrészt külföldiek, zömmel osztrákok, németek és csehek. Az ásványi sókban gazdag vizű fürdő szolgáltatásait évente 16-18 ezer  mozgásszervi megbetegedésben szenvedő ember veszi igénybe az Országos Egészségpénztár (OEP) beutalásával - ismertette Radovits Tibor.    

Tájékoztatása szerint a másfél éves beruházási program keretében egyebek között bővítették a gyógyászati részleget, megduplázták az öltözők befogadóképességét, átalakították és korszerűsítették a gyógymedencét, legutóbb pedig rekonstruálták a kemping infrastruktúráját. A kempingnél már az utolsó simításokat végzik, így a teljes projektet három hónappal a határidő előtt befejezik - tette hozzá.    

A beruházást 60 millió forinttal támogatta az Európai Unió és a magyar állam, a támogatási összeget a Nyugat-dunántúli Operatív Programból nyerték el.    

Számos vendég igénybe veszi a fürdő melletti kemping és a panzió szolgáltatásait, a létesítmény-együttes szálláshelyein a vendégéjszakák száma megközelíti a 70 ezret évente. A fürdő tulajdonosa három szomszédos települési önkormányzat: Hegykő, Fertőhomok és Hidegség.