Hirdetés

A fürdők nagy része megnyitja nyári részeit május elsején

2013.04.25. 19:19

Hirdetés

A Magyar Fürdőszövetséghez tartozó 106 egész évben működő fürdő 70 százaléka nyitja meg nyári részlegeit május elsején - mondta Vancsura Miklós ügyvezető elnök csütörtökön az MTI-nek.

    Lesznek olyan fürdők is, amelyek először csak május 5-6-án lesznek képesek vendégeket fogadni strandrészeiken, egyes helyeken a nyitást késleltetheti a hideg, illetve csapadékos időjárás.

    Vancsura Miklós szerint a strandszezont, de általában a turizmust is kedvezőtlenül érintheti, hogy az idén sokkal kevesebb hosszú, négynapos hétvége lesz.

    A fürdők tavalyi árbevételével kapcsolatban a szövetség elnöke elmondta, hogy az előzetes számítások alapján mintegy 50 milliárdos nettó árbevételre számítanak, ami 2 százalékos forgalomnövekedést jelentene 2011-hez képest. Végleges adatokkal június elején tudnak csak szolgálni, mivel jelenleg zárják le mérlegeiket a fürdők.

    A Széchenyi-kártya forgalom tavaly kisebb volt ugyan, mint a korábbi években az üdülési csekk-forgalom, de 2011-ről 2012-re dinamikusan nőtt az ebből származó bevétel, és a kártya tagvállalatainak száma is.