Bartók Zoltán, a TV2 ismert riportere és Csepregi Tibor fotós rendhagyó szakácskönyvvel rukkolt elő. A könyvet csütörtökön mutatták be a nagyközönségnek.

Gasztro portrék bemutató

Bartók Zoltán, a TV2 ismert riportere és Csepregi Tibor fotós rendhagyó szakácskönyvvel rukkolt elő. A könyvet csütörtökön mutatták be a nagyközönségnek.

Rendhagyó és stílszerű helyszínen, a büki Greenfield golfpályán mutatták be a legújabb Vas megyei szakácskönyvet, amely maga is rendhagyó.

Bartók Zoltán, a TV2 ismert riportere és Csepregi Tibor fotós Gasztro portrék című műve kerüli a közhelyeket, a konyhacelebek művilágát, helyette egy nagyon is valóságos, kézzelfogható, mindenki által elérhető, de mégis titkos világba kalauzolja olvasóit.

Gasztro portrék bemutató

A könyv 14 étterem féltett és különleges receptjeiről lebbenti fel a fátylat ismert bükfürdői konyhafőnökök, séfek, cukrászok segítségével, nagyon is szubjektív módon, hogy közben valamennyire róluk is lehulljon a lepel.

„Stílus- és kategóriateremtő kiadvány” – olvasható a könyv ismertetőjében, és egyetértünk vele, ugyanis eddig tényleg nem láttunk hasonlót.

A Gasztro portrékban egymást átszövi a szakmai életrajz, a gasztronómia, az étteremkalauz, a turizmus, a lokálpatriotizmus, a kikacsintós mesélés és a humanista életszeretet.

Gasztro portrék bemutató

„Amikor elkezdtük a munkát, eldöntöttük, hogy nem akarunk Jamie Oliver lenni. Az egyszerű étterembe járó szemével szerettem volna bemutatni azokat az embereket, akik sokat tesznek azért, hogy Bükfürdő az ország harmadik leglátogatottabb vendéglátóhelye” – mondta Bartók Zoltán a csütörtöki könyvbemutató sajtótájékoztatón, melyen a könyv főszereplői közül is számosan megjelentek.

„Az első perctől tudtam, hogy ez működni fog” – kommentálta a Bartók Zoltán fejéből kipattant ötletet Csepregi Tibor, aki szerint magasra tették a lécet, és azt sikerült is átugraniuk.

Gasztro portrék bemutató

„A vendégek a könyv segítségével hazavihetik Bük ízet” – hangsúlyozta a Strén Tibor, a könyvet kiadó Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke, aki reméli, esz folytatás, illetve hogy a könyv hozzájárul ahhoz, hogy még több vendég érkezzen a Vas megyei fürdővárosba.

Kaisinger András házigazda, a Greenfield Hotel Golf & Spa igazgatója úgy vélte, a könyv bizonyítéka annak, hogy a büki turisztikai szolgáltatók képesek összefogni, és ez az összefogás, illetve a pozitív és kooperatív gondolkodás viszi előre Bükfürdő ügyét.

Bartók Zoltán és Csepregi Tibor Gasztro portrék című könyve jelenleg a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület (TDM) büki irodáiban vásárolható meg 3990 forintos áron.

Az egyesület honlapja: www.visitbuk.hu

.