Sárvári mesterszakács a legjobbak között

2014.06.16. 12:07

Borda Attila sárvári mesterszakács a szakma egyik legnagyobb hazai elismerésében részesült. 

Az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend ünnepélyes ceremónia keretében avatta lovaggá Borda Attila sárvári mesterszakácsot szombaton. 

Borda Attila Az avatási ceremóniát Kecskeméten tartották, ahol tizennyolc újdonsült lovagot avattak, összesen tíz szekcióban. Borda Attila, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel séfje ezentúl az ország legjobb gasztronómiai szakembereit tömörítő társaságának „szakács lovagi tagozatát” erősíti. 

A lovagrendbe kerüléshez meghatározott szakmai előmenetel, mesterfokozat, valamint számos hazai és külföldi elismerés szükséges. Borda Attilának nem ismeretlenek a hasonló kitüntetések, hiszen egyre több díjat és elismerést tudhat magáénak.

A megyei szakácsképzés hivatalos kamarai vizsgáztatója és vizsgaelnöke, számos országos szakácsverseny zsűritagja, és mindezek mellett több rangos szakmai társaság tagja is. Mégis különösen közel áll a szívéhez ez az újabb elismerés, hiszen a modern irányzatok mellett egyik fő specialitása a magyar konyha.  

„Különösen nagy öröm, hogy engem is lovaggá avattak, hiszen ez nemcsak egy rangos elismerés, hanem lehetőség is arra, hogy ápolhassam a gasztronómiai hagyományainkat. A mindennapi munkám során a Spirit Hotelben is nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a legfrissebb ízek mellett a hagyományos magyar fogások is helyet kapjanak a vendégek asztalán” – mondta el a díjátadó után Borda Attila.  

A lovagrend célja, hogy a hagyományok ápolásával megőrizze az értékes magyar étkezési kultúrát, továbbadja és példát mutasson a jövő nemzedékének. A rend évente elismerésekkel jutalmazza a legjobb szakembereket, támogatja és elősegíti a gasztronómiában alkalmazott, tudományos, technikai és technológiai módszerek továbbfejlesztését, tanfolyamokkal erősíti a gasztronómiai oktatást, valamint karitatív programok szervezésével támogatja a rászoruló gyermekeket.

.